7 skrækkelige scenarier, der ville være virkelige, hvis ikke Internettet fejrede 46 års fødselsdag

Den 29. oktober 1969 klokken 10:30 blev to ‘værter’ – henholdvis UCLA i Los Angeles, og Stanford – forbundet med hinanden via ARPANET.

Det lyder kryptisk, og det var det måske også, men der var reelt tale om internettets spæde begyndelse.

To hold forskere skabte dén dag den første forbindelse mellem to computere, og kunne således kommunikere trods en afstand på 560 kilometer.

Holdet i Los Angeles sendte et “L” afsted, mens de talte i telefon med det andet hold.

- Fik i “L’et?”

Det gjorde holdet i Stanford. Der lå naturligvis årtiers vedvarende udvikling foran dem og tusindvis af andre udvikleres arbejde.

I dag har vi så dét, vi kender som Internettet - og det havde dermed 46 års fødselsdag denne uge.

Forestil dig i den forbindelse, hvordan verden så ud, uden dét i dag. Vi nævner i flæng:

1) 'Manuel dating' ville være eneste vej til at finde kærligheden

Ikke et ondt ord om menneskelig kontakt... Men diverse internetsider og apps har trods alt givet pote for mere en én single i denne verden, som ellers ville være godt og grundigt på spanden ift. kærlighedslivet.

Forestil dig en verden, hvor du ikke kunne spørge ind til de indledende og måske afgørende præferencer, før du så personen (som måske i øvrigt ville være tudegrim, når du mødte op).

I denne verden ville du skulle sidde ansigt til ansigt og klare spørgsmål som "hvad søger du efter - børn og familieliv eller bare sex...?" - og du ville ikke mindst skulle dirtytalke uden at kunne gemme dig bag skærmen til at starte med (tænk, hvis det skulle foregå over en kop kaffe på den lokale café. Nej, vel?). 

Desuden ville programmet "Fra Thailand til Thy" aldrig være lavet, hvilket jo er en skandale i sig selv. 

2) Farvel studier
Hvor mange studerende ville helt ærligt have klaret sig igennem folkeskolen, gymnasiet, en videregående uddannelse uden Google? 

3) Farvel tidsfordriv
Uden nettet ville vi skulle læse en bog. Fordrive tiden med en kugleramme eller en hinkesten... "Gå ud i gården og lege", i stedet for at stene på den bærbare eller iPadden.

Tale med naboen... Overvej hvor væmmeligt, det ville være i længden... 

4) Ingen bedrevidenhed og selvdiagnosticering
Flere læger mener muligvis, det er problematisk, at deres patienter møder op i konsultationen og har diagnosticeret sig selv ved hjælp af netdokter.dk og deslige.

Men forestil dig verden før internettet: Hvor mange ville ikke unødigt møde op til lægen - eller møde op totalt uforberedt:

- Hvad ér det her for nogle røde knopper, hr. doktor? Er det eksem? Er det pest, som min nabo siger, det kan være? Sig det!

 

5) Farvel job
Mange vil kunne stille sig det her spørgsmål: Ville du overhovedet have et job, hvis internettet ikke fandtes... Ville du?

6) Billigrejser - glem det
En hurtig smuttur til London med Easyjet ville ikke være det samme - af den simple årsag, at du ville skulle ringe til samtlige flyselskaber og spørge om prisen hvert enkelt sted.

7) Farvel sociale liv
Vi strammer den, ja... Men du ville skulle holde kontakten med vennerne over sådan en her telefon:

... Og hvis de ikke svarede, måtte du prøve igen. Og igen. Og igen. 

Besluttede du dig for at opsøge dem, skulle du helst kende adressen (hvis du farede vild, ville ingen gps kunne redde din r...)... 

Var de ikke på adressen, måtte du gå hjem igen. I regn og slud (for det havde ingen dmi-app advaret dig mod, at det blev). 

...Til gengæld ville postbudene have det sådan her, fordi mailen ikke ville være opfundet:

... Og butiksejerne, der ikke ville have konkurrence fra online-shoppingsider. 

... Og og og. Forestil dig en verden uden internet. Hvad ville du savner allermest?

Følg Dagens Mærkelige Nyheder for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip