7 tegn på at han bliver en fantastisk far

1) Han er omsorgsfuld
Han kan tilsidesætte egne behov. Det er den største kunst som forælder at kunne aflyse en ellers længe ventet og ønsker aftale med vennerne, fordi den lille er syg. Eller at kunne stå op om natten for tyvende gang, fordi den lille vågner. Han skal, ligesom du skal, kunne vise ubetinget omsorg og tilsidesætte egne behov, når det er nødvendigt - og det er det med et lille barn. 

2) Han er barnlig
Det er ikke kun et irriterende træk ved ham, men også noget, der kan være enormt brugbart, når I får et barn. Børn lærer gennem leg, og de har et energiniveau, der matcher en frømand på en ekspedition. Er din fyr barnlig, kan han med fordel lege, lære og brænde krudtet af med et barn. 

3) Han ved godt, at verden ikke er sort-hvid
En lektion, man lære på den hårde måde, når man får børn, er, at der ikke findes en drejebog. Børn er mennesker, og mennesker er unikke.

Derfor er det værd at kigge efter, om din partner kan stå ved principper - men samtidig turde give slip på dem, hvis de ikke virker i praksis. At opsætte dogmer og regler for børn er vigtigt, men det er bare ikke sikkert, at de passer til jeres kommende barn - måske skal de droppes, måske skal de bare bøjes og ændres lidt, og det kræver en mand, der reflekterer over tingene og som ved, at alting ikke skal være sort-hvid og efter bogen altid. 

Læs også: 3 fantastiske ting danske forældre gør, ifølge en amerikansk mor

Læs også: 5 grunde til at forældre giver deres børn lavt selvværd - og 9 måder at gøre det godt igen

4) Han har humor
Det kræver humør eller i det mindste et lyst sind at komme igennem manglende søvn, lortebleer og flere års hårdt "arbejde", som børn byder en. Et lile smil, en sjov kommentar om, at det da heldigvis kun var fem gange og ikke seks ligesom forrige nat, at I var oppe, er guld værd. Desuden; Hvem vil ikke gerne have et barn, der lærer at være positiv og se på verden med et glimt i øjet?

5) Han sætter retning for familien, og er et forbillede
Han skal kunne stille de svære spørgsmål i en god mening: Er det smart, at du dropper ud af din uddannelse eller ikke laver lektier - hvad sker der, hvis du gør det, sønnike? Han stiller dig de velmenende, rammende og til tider irriterende spørgsmål, fordi han vil dig og jeres familie det bedste. Desuden følger han selv de råd, han giver - eller gør det klart, at han har lært af det modsatte. 

6) Han hjælper med opgaverne
At tage opvasken eller hjælpe med andre pligter er en selvfølge for ham. Det er ikke bare nødvendige, sure pligter, der skal løses. Der ligger på sigt også noget aflastning af dig i, at han tager del i de fælles, hjemlige opgaver - og ikke mindst en mulighed i at være nærværende i børnenes opdragelse. Det kan være en hyggestund at bade sit barn eller lære det at vaske op, fjerne ukrudt eller på anden vis tage aktiv del i pligterne. 

7) Han respekterer dig
Han kan afslutte en diskussion med at kysse dig, inden han går ud af døren. Han er der for dig, ligesom han vil være det for sine børn - hvis du er i problemer eller har brug for en at snakke med. Han lytter til dig, taler med dig, inspirerer dig og lader sig inspirere af dig. Hvis ikke i har en respektfuld dialog med hinanden og kan stole på hinanden, bliver det svært at opdrage et barn til at have og være det samme over for andre. 

Læs også: 10 tegn på at du er en god forælder

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip