70 mio. kr. er allerede væk for Brøndby

- Det er en fantastisk emission, som vi har fået gennemført. Vi har fået sikret likviditeten fremadrettet i Brøndby, så vi nu er sikret som klub i mange år fremad med stor støtte fra alle investorer og for vores fans. Jeg har en hel klar forventning med det beløb, vi har fået ind nu, at det holder Brøndby i gang i rigtige mange år. Vi har fået tilrettet vores økonomi, så vi i andet halvår i 2013 hænger sammen, det vil sige så udgifter og indtægter harmonerer, sagde Tommy Håkansson foran kredsen af journalister, der i timevis havde ventet på ham i klubbens lobby.

Så langt så godt, og nu handler den nærmeste fremtid om at overleve i Superligaen, og om at få fundet de rigtige personer til den bestyrelse, der skal vælges inden udgangen af juni måned.

Men hov. Sagde Tommy Håkansson, at emissionen nu sikrer Brøndby i ’rigtig mange år? Ja, det gjorde han, og netop der var det måske på sin plads at minde om fortiden, sådan som Brøndby Supporters Trust (BST), der spillede en stor rolle i aktiveringen af potentielle investorer undervejs i forløbet, også gør:

- Vi er naturligvis utroligt glade og lettede over, at det nu er lykkedes at sikre selskabets økonomi og ikke mindst, at det er sket på baggrund af en bred opbakning. At økonomien nu også er sikret ved nedrykning, skyldes i høj grad de mange enkeltinvestorer, der har turde tro på projektet. Det fortjener de og klubben stor ros for. Vi er med dagens melding nået et stort skridt nærmere en sikring af Brøndby IFs fremtid. Men klubbens historie har med al tydelighed vist, at pengene ikke rækker langt, hvis ikke de rigtige beslutninger følger med. Derfor håber vi, at alle stakeholders omkring klubben kan samles til en ærlig dialog, der kan medføre den nødvendige samling omkring klubben. siger BSTs talsmand, Sune Blom.

Tilbage står det faktum, at Brøndby ikke har haft en forretningsmodel, der har givet overskud i dette årtusind, med mindre der har været tale om store spillersalg eller en særindtægt, som da Kasi Group opsagde sit sponsorat, og når udgifter til emissionen, betalingerne til de fremtidige feriepengesager og gældshullerne er trukket fra, er de 108,4 mio. kr. pludselig blevet til kun små 40 mio. kr.

- Der er grund til at gratulere Brøndby med resultatet, og der er en verden til forskel på at stå med en presserende kortfristet gæld og så rent faktisk at have likviditet til rådighed. Men dette er ikke nødvendigvis vejen tilbage til toppen, vurderer FC Københavns tidligere direktør Dan Hammer.

- Det er et meget interessant perspektiv på hele Brøndbys historie, at man i årevis har talt om, hvad eller hvem – eksempelvis Per Bjerregaard – der har stået i vejen for klubben, men jeg har aldrig set, hvad de stod i vejen for. Jeg har nærlæst prospektet for at finde noget om, hvordan man vil komme tilbage på økonomisk fode, men jeg har ikke fundet noget, så om 12 måneder skal man ud og finde penge igen, hvis ikke man finder en bæredygtig forretningsmodel. Det er lidt lige som Tour de France: Brøndby er kommet til en hviledag, men i morgen venter endnu en bjergetape, siger Dan Hammer.

Emissionen er hovedsagelig båret af mindre aktionærer i den forstand, at næstformand Benny Winther med en investering på cirka 9,5 mio. kr. som den eneste har sikret sig i alt otte procent af aktierne og dermed bliver den eneste med over fem procents beholdning.

Til gengæld opfordrer Brøndby Supporters Trust investorerne til at give dem fuldmagter i forbindelse med den kommende generalforsamling, hvor en større gruppe af forholdsvis tunge investorer allerede arbejder i samme retning og angiveligt vil få stor indflydelse på sammensætningen af en ny bestyrelse – og arbejdet med en bæredygtig forretningsmodel.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip