700 anholdt efter uroligheder i Sudan

Demonstranter har i den seneste uge demonstreret mod nedskæringer gennemført af præsident Omar Hassan al-Bashirs regering, og det er i denne periode, de mange anholdelser er foretaget, skriver nyhedsbureauet Reuters.

På en pressekonference afviste indenrigsminister Ibrahim Mahmoud Hamad mandag, at op mod 150 demonstranter har mistet livet i den seneste tids uroligheder, som sudanesiske menneskerettighedsaktivister og diplomater har anslået. Han oplyste, at dødstallet var 34, og at politiet ikke havde brugt skarpe skud mod demonstranterne, der ifølge ministeren havde angrebet mere end 40 benzintanke, 13 busser, regeringsbygninger og privatpersoners biler.

Han afskrev desuden fotografier af skuddræbte demonstranter som falske, da journalister ved pressekonferencen beskyldte ham for at lyve.

Sudans regering har lukket ned for de to udenlandske nyhedskanaler al-Arabiya og Sky News Arabia, der ifølge regeringen er kritiske mod præsidenten.

Informationsminister Ahmed Belal Osman har ifølge Reuters beskyldt al-Arabiya for at forsøge at bringe det arabiske forår til Sudan.

Omar Hassan al-Bashirs regering kom til magten efter et kup i 1989. Han har formået at blive på magten på trods af oprør, amerikanske handelssanktioner, en økonomisk krise, et kupforsøg og flere arrestordrer fra Den Internationale Straffedomstol i Haag, der vil retsforfølge ham for anklager om folkemord, krigsforbrydelser og forbrydelser mod menneskeheden i forbindelse med folkemordet i Darfur i 2003.

Dagens Gossip