7000 børn på skadestuen med trampolin-skader

Hop. Hop. Hop. Havetrampolinen er de seneste år rykket ind i villahaverne. Men med det populære legeredskab føler også ulykkerne.

I 2012 måtte 7000 børn en tur på skadestue efter at være kommet til skade uder leg på en havetrampolin. I 2000 af tilfældene havde barnet brækket noget. Det skriver Søndagsavisen.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Det er oftest børn mellem fem og ni år, som kommer galt af sted på trampolinen, herefter kommer gruppen af børn mellem 10 og 14 år. Det viser tal fra Ulykkesanalysegruppen på Odense Universitetshospital. Udover brækkede arme og ben får børnene typisk hjernerystelser, flænger og forstuvninger ved ulykkerne.

- Havetrampolinen er et af de legeredskaber, som flest børn kommer til skade på. Det er kedeligt, for med lidt voksen omtanke undgår man ofte de skader, siger Henriette Madsen, chef for Børneulykkesfonden til Søndagsavisen.

LÆS OGSÅ: Advarsel: Opvaskemaskine-egnet køkken-grej kan ikke tåle opvaskemaskinen

For at bringe antallet af trampolinulykker ned er Børneulykkesfonden, Sikkerhedstyrelsen og Forbrugerrådet derfor gået sammen om fem gode råd, når børnene hopper på trampolinen:

1. Hop altid kun én ad gangen

2. Brug sikkerhedsnet

3. Slå aldrig saltomortaler

4. Børn under seks skal have en voksen ved trampolinen

5. Husk at give et sikkerhedstjek jævnligt.

Læs mere om hvordan dine børn leger sikkert på havetrampolinen på hopmedhovedet.dk

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip