72-årig sigtet for drabsforsøg: Skød efter søn med jagtgevær

En 72-årig mand, der er sigtet for at forsøge at slå sin 48-årig søn ihjel, blev onsdag løsladt, da han blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten på Bornholm.

- Retten fandt ingen bestyrket mistanke, så han blev løsladt, siger chefanklager ved Bornholms Politi Benthe Pedersen Lund til TV2 Bornholm.

Vicepolitiinspektør Peter Jørgensen fra Bornholms Politi oplyste tidligere onsdag, at drabsforsøget skete tirsdag aften i den 72-åriges hus, hvor den 48-årige og hans far var blevet uenige.

- Først henter den 72-årige et gevær, som han retter mod sønnen og tager aftræk, men geværet er tilsyneladende ikke ladt, fortæller Peter Jørgensen til DR P4 Bornholm.

Sønnen flygter ud af huset, men faderen følger efter.

- Igen har han jagtgeværet med sig. Han retter geværet mod sønnen, som får presset løbet i vejret, og et skud går af. På det tidspunkt er geværet ladt med to patroner, siger Peter Jørgensen til DR P4 Bornholm.

I grundlovsforhøret nægtede faren sig skyldig i drabsforsøg. Han forklarede, at han affyrede et varselsskud for at få sønnen til at forlade sin ejendom.

- Han erkender de faktiske omstændigheder, men han forklarede, at han ikke ville forvolde skade, at han ikke gjorde det forsætligt, siger Benthe Pedersen Lund til TV2 Bornholm.

/ritzau/

Dagens Gossip