74 danskere i Filippinerne mangler at give lyd fra sig

Udenrigsministeriet mangler fortsat at høre fra 74 danskere, der opholder sig i Filippinerne. Der er dog ikke meldinger om sårede eller omkomne blandt danskerne i området.

Det oplyser Udenrigsministeriets borgerservice søndag eftermiddag til Ritzau.

Den vagthavende hos Borgerservice fortæller, at myndighederne på Filippinerne fortsat prøver at få kontakt til de danskere, som er registreret på danskerlisten.

- Vi mangler stadig at få kontakt til de registrerede 69 personer på danskerlisten, som man ikke har fået kontakt til endnu, siger vagthavende hos Borgerservice, siger hun.

Uden for de registrerede på danskerlisten har borgerservice modtaget anmeldelser fra 12 pårørende omkring savnede personer i Filippinerne.

- Ud af de 12 anmeldelser har vi fået taget kontakt til syv af de savnede, og derfor udestår der fem af disse personer, fortæller den vagthavende.

Ifølge den vagthavende er der problemer med at få kontakt til de resterende danskere, da både telefoner og internet er nede i de ramte områder.

- Kommunikationslinjerne i de værst ramte områder er fortsat ustabile, så det er også det, der er problemet, fortæller den vagthavende.

Indtil videre er der ikke meldinger om sårede eller omkomne blandt de danskere, som man mangler at komme i kontakt med, oplyser den vagthavende. Derudover gælder det samme for de danskere, som Udenrigsministeriet har været i kontakt med.

Administrerende direktør hos Dansk Rejsebureau Forening, Lars Thykier, har heller ikke fået meldinger om, at der har været nødlidende danskere.

- Jeg har intet hørt fra vores medlemmer om, at der er danske turister, der har brug for hjælp. Det tyder på, at bureauerne har tjek på det og ikke har brug for assistance, siger Lars Thykier.

Ifølge DR Nyheder bor der på Filippinerne omkring tusind danskere, og 200 af dem er i den del af landet, hvor tyfonen Haiyan hærgede fredag.

/ritzau/

Dagens Gossip