75.000 børn og voksne rammes: I dag bliver danske kontanthjælpsmodtagere endnu fattigere

30.000 voksne og næsten 35.000 børn vil mærke følgerne af, at det omdiskuterede kontanthjælpsloft i dag efter al sandsynlighed vedtages i Folketinget af regeringen og dets støttepartier. 

Det forventes at blive vedtaget af et snævert blåt flertal, trods rigtig mange advarsler fra oppositionen og interesseorganisationer. 

En af kritikerne er Jonas Schytz Juul fra Arbejderbevægelsens erhversråd (AE), der har regnet på regeringens egne tal om loftets konsekvenser. 

- Når man samler det fakta, regeringen har fremlagt om kontanthjælpsloftet, danner der sig et meget tydeligt billede. Mens jobeffekterne næsten ikke er til at få øje på, så vil de 30.000 voksne og næsten 35.000 børn der rammes af loftet opleve store tab, siger Jonas Schytz Juul til Avisen.dk.

Han betragter det nye loft som en øretæve til folk, der er på kontanthjælp.

- Når regeringens nyeste opgørelser viser, at de fleste der rammes af loftet ikke er jobparate og loftet heller ikke hjælper de få personer, der har den mindste gevinst ved at arbejde, så ligner det mest af alt en straffeaktion mod kontanthjælpsmodtagere uden særlige jobeffekter, siger han til Avisen.dk. 

Dagens Gossip