76-årig Camre genstarter politisk karriere

Mogens Camre, grand old man i Dansk Folkeparti, går nu ind i lokalpolitik.

Den kontroversielle, 76-årige politiske profil stiller op til byrådet i sin hjemkommune Gladsaxe, hvor han har boet i mange år.

Dermed kan han træde i sporet på andre kendte skikkelser, der har gjort sig gældende i netop Gladsaxe. Såsom CD-partistifter Erhard Jakobsen, tidligere statsminister Poul Schlüter (K) og Enhedslistens Søren Søndergaard.

- Mogens er gammel i gårde i politik og har en kæmpe erfaring. Han har et stort kendskab til Gladsaxe, og vi er rigtig glad for, at han kaster sine kræfter ind i lokalpolitik, siger DF's gruppeformand i Gladsaxe byråd, Kristian Niebuhr, til Ritzau.

- Vi tror, at Mogens har stor sandsynlighed for at blive valgt ind i byrådet. Han er nummer to på vores liste, og vi sidder på nuværende tidspunkt med to mandater i Gladsaxe, så der er gode chancer for, at han kommer ind, lyder det.

Mogens Camre blev valgt ind i Folketinget tilbage i 1968 for første gang. Dengang var han socialdemokrat. De næste 19 år indtog den økonomiuddannede Camre en fremtrædende rolle i partiet. Blandt andet som mangeårig finansordfører.

Flere gange bragte han sig dog på tværs af partilinjen med indvandrerkritiske udtalelser, forslag om dagpengeforringelser og udpræget EU-modstand.

Øgenavnet "Pistol-Camre" skaffede han sig i 1971, da den optændte modstander af militærstyret i Grækenland blev snuppet i tolden herhjemme med en græsk eksilpolitikers skarpladte pistol.

I 1999 blev han hevet ind som Dansk Folkepartis trumfkort til valget til Europaparlamentet.

Herefter kom han i politiets søgelys for at overtræde racismeparagraffen. Blandt andet med en stribe indvandrerkritiske udtalelser på DF's landsmøde i 2001.

I sommeren 2009 overlod Camre pladsen i EU-Parlamentet til sin tidligere medarbejder og gode ven Morten Messerschmidt.

Næste kommunalvalg finder sted til november.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip