78-årige Gurli drukner i nullermænd: "Jeg føler mig som en byrde"

I Rudersdal har de kommunale besparelser ramt flere af de ældre borgere, så det virkelig kan mærkes.

En af disse borgere er 78-årige Gurli Hansen, der i den grad føler sig uværdigt behandlet af Rudersdal Kommune. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Kommunen har nemlig skåret hendes rengøring ned fra en time til en halv time hver 14. dag – en nedskæring, der i høj grad påvirker den 78-årige.

Gurli Hansne er nemlig diagnosticeret med spinalstenose (indsnævring af rygmarvs-kanalen, red.), og for fire år siden fik hun en blodprop, der nedsatte hendes funktion i både arme og ben. Dermed er hun ikke selv i stand til at gøre rent derhjemme - heller ikke selvom hun gerne vil - og rengøringen afhænger derfor udelukkende af besøgene fra kommunen.

- Det er ikke alle borgere i Rudersdal, der er velhavende. Jeg har desværre ikke så mange penge, at jeg har råd til ekstra rengøring. Det generer mig, at jeg som ældre ikke bliver regnet for noget. Jeg føler mig som en byrde, fordi jeg skal have hjælp til at gøre rent. Det kan ikke være rigtigt. Det er uværdigt, at det danske samfund og Rudersdal Kommune ikke kan hjælpe ældre mennesker, der har brug for det. Jeg er jo ikke alene om dette problem, siger Gurli Hansen til Frederiksborg Amts Avis.

Desværre er fremtidsudsigter ikke særlig positive hverken for Gurli Hansen eller andre borgere i samme situation. Kommunen skal nemlig spare yderligere 250 millioner kroner over de næste fire år. Det fortæller Jens Bruhm, der er socialdemokratisk gruppeformand i Rudersdal Kommunalbestyrelse.

- Borgere som Gurli Hansen får en skammelig behandling, når der bliver skåret ned i rengøring på grund af kommunale besparelser. Desværre er der ikke udsigt til bedring. Tværtimod. I de kommende fire år skal Rudersdal Kommune spare yderligere 250 millioner kroner til V-regeringens omprioriteringsbidrag. Det sker med støtte fra Dansk Folkeparti, påpeger Jens Bruhn.

Han forklarer yderligere, at han på det kraftigste opfordrer regeringen til at komme de ældre til hjælp.

- Omprioteringsbidraget er det rene røveri fra kommunerne. Jeg kan kun opfordre vores finansminister, Claus Hjort Frederiksen (V) til at droppe bidraget. Hans idé kommer til at ramme skævt, og det vil gå allerværst ud over de svageste. Rudersdal Kommune har mange velhavende borgere, men vi er desværre ikke en rig kommune, udtaler han til avisen.

 

Følg Dagens Debat for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip