79-årig død på ældrecenter: Populært hjælpemiddel bærer muligvis skylden

Det var et chokeret personale, der tirsdag eftermiddag fandt en beboer død på ældrecentret i Spentrup nord for Randers.

Den afdøde, en 79-årige kvinde, blev nemlig fundet fastklemt i en toiletforhøjer med armlæn – et af de mest anvendte hjælpemidler til ældre på landets pleje- og ældrecentrer. Det skriver Randers Amtsavis.

Personalet kontaktede straks 112, der sendte assistance til ældrecentret, hvor man først fik frigjort afdøde fra toiletforhøjeren, og efterfølgende forsøgt hende genoplivet – desværre uden held.

Hos personalet på Spentrup er man fortsat uklar på, under hvilke omstændigheder den 79-årige døde.

- Vi ved simpelthen ikke, hvordan det er sket. En toiletforhøjer med armlæn er et af de mest brugte hjælpemidler, og en ulykke som denne er aldrig før set - eller tænkt for den sags skyld. Det er derfor helt vildt mystisk,« fortæller områdeleder i Område Nord i Randers Kommune, Ditte Bach Sørensen til Randers Amtsavis.

Hun fastslår, at kvinden i princippet kan have været død inden hun blev fastklemt i hjælpemidlet.

- Hun kan jo have fået et hjertestop eller en hjerneblødning og dermed være faldet ned i hjælpemidlet, men det er rene gisninger fra min side, for jeg ved det ikke. For at få afklaret det spørgsmål er det nødvendigt at få kvinden obduceret, og om det kommer til at ske er op til politiet og familien,« forklarer Ditte Bach Sørensen.

Uafhængig af politiets undersøgelser kunne man allerede tirsdag eftermiddag fastslå, at der ikke er noget, der tyder på, at personalet har handlet forkert eller på anden måde er skyld i ulykken. 

Følg Dagens Politirapport for flere lignende artikler:

Dagens Gossip