8-årig dreng blandt ofrene for Boston-bomber

Da røgen efter eksplosionerne var lettet, lå snesevis af ofre på gaden - flere af dem bevidstløse - og mange hårdt sårede. En af to dødsofre er en 8-årig dreng, oplyser myndighederne.

Præsident Obama lovede i en tv-tale, at de ansvarlige vil blive fundet og stillet for retten.

»Vi ved stadig ikke, hvem der gjorde dette eller hvorfor. Folk bør ikke drage forhastede beslutninger, før vi har alle oplysninger,« sagde præsidenten.

»Men tag ikke fejl, vi vil nå til bunds i denne sag. De ansvarlige vil komme til at få retfærdigheden at føle«.

To eksplosioner ramte Boylston Street, hvor mange tilskuere havde indfundet sig for at se maratonløberne krydse målstregen.

»Der var blod over det hele, ofre blev båret ud på bårer. Jeg så en, der havde mistet sit ben. Folk græd og var forvirrede,« siger Steve Silva til avisen.

Mindst 132 ofre er blevet bragt til syv hospitaler i området.

Politiet har endnu ingen mistænkte. Politichefen i Boston, Edward F. Davis, fortæller, at man har afhørt flere, men endnu ikke anholdt nogen i sagen.

Davis havde tidligere på dagen fortalt om en tredje eksplosion ved et bibliotek i nærheden af de to andre eksplosioner, men den episode menes at have været en brand i en elektrisk installation og dermed ikke have relation til de to andre eksplosioner.

Flere hundrede politifolk og brandmænd var på stedet i løbet af meget kort tid efter eksplosionerne og fik ryddet området.

Obama siger, at den føderale regering er klar til at kaste alle nødvendige ressourcer ind i efterforskningen af sagen.

»Det amerikanske folk vil bede for Boston i aften. Vi vil finde ud af, hvem der gjorde det og holde dem ansvarlige,« sagde præsidenten.

Dagens Gossip