8-årige børn er utilfredse med deres kroppe

En ny undersøgelse fra England viser, at børn i en meget tidlig alder begynder at sætte spørgsmålstegn ved, hvordan de ser ud.

5 procent af 8-årige piger er ikke tilfredse med deres kroppe. Denne utilfredshed øger risikoen for at få en spiseforstyrrelse senere i livet.

Undersøgelsen er den største af sin slags i England med 6.000 medvirkende børn.

Læs også: Myndigheder advarer: Undgå at oplade mobilen om natten

Man har fulgt dem fra de var 8 til de blev 14 år.

- I mit arbejde ser jeg den samme tendens i Danmark. Der er et stort antal børn, der er utilfredse med den måde, de ser ud på, siger kognitiv terapeut Pernille Ungermann.

Hun har arbejdet med spiseforstyrelser i mange år, blandt andet på psykiatriske afdeilinger.

Ungermann har desuden tidligere været i medierne med et budskab om, at forældre planter de her tanker i børnene, og at man skal passe på, hvad man gør sine børn opmærksomme på, for de kan hurtigt suge noget forkert til sig.

Undersøgelsen viste nemlig også, at gik man bare op til 14 års alderen, så var 32 procent af pigerne utilfredse med sig selv.

Til sammenligning var 16 procent af de 14-årige drenge utilfredse med sig selv, mens 3 procent af de 8-årige drenge var utilfredse med sig selv.

Fikser ikke så meget på sundhed
Ungermann mener, at problemet allerede starter med de første tanker. Det kan være starten på en spiseforstyrrelse.

- Det er meget vigtigt, at små børn ikke tager det ansvar, det er at spekulere i kalorier, sukkerindtag og daglig motion.

Hun anbefaler, at man undgår at tale om sådan nogle ting foran sine børn.

- Mange forældre siger til mig, at de gerne vil have deres børn skal være sunde, men man kan jo sagtens vælge en sund livsstil uden at snakke om det, siger hun.

Hun synes sundhedsfanatismen er det modsatte af sund og mener, at man godt kan spise alle slags fødevarer, så længe man er opmærksom på at spise varieret og kun lidt af det usunde.

Læs også: Unge er skæve på syntestisk cannabis: Ekspert advarer mod voldsomme psykoser

Selv forsker Dr. Nadia Micali, som står bag den omfattende undersøgelse, er overrasket over det høje antal børn, som er utilfredse med sig selv, udtaler hun til flere engelske medier.

Hun synes, tallene er bekymrende.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip