8-årige Sebastian fra Allingåbro vandt Den Gyldne Sofus

8-årige Sebastian Bach fra Allingåbro handlede hurtigt, da han hjemme fra skole gennem køkkenvinduet opdagede, at hans mor var faldet om med en blodprop i hjernen i det aflåste hjem.

Den 8. januar i år skulle Sebastian hentes i skolen af sin mor, men hun dukker ikke op. Sebastian beslutter sig for at gå hjem selv, og på vejen hjem møder han naboen og får en lille sludder. Men da han kommer hjem er huset låst. Sebastian kigger gennem køkkenvinduet og kan se sin mor ligge på gulvet. Han skaffer sig vej gennem carporten og får kontakt til sin mor, der er lammet, men ved bevidsthed. Han løber derefter tilbage til naboen og sammen får de tilkaldt hjælp.

Derfor fik Sebastian Bach lørdag Den Gyldne Sofus, som uddeles af Falck i samarbejde med Børneulykkesfonden ved den store Falck-dag i Legoland.

Det er drengens mormor, Gitte Nielsen, der har indstillet Sebastian Bach til Den Gyldne Sofus, der hvert år gives til et barn eller børn, som har gjort en særlig heltemodig gerning og hjulpet et andet menneske i nød.

- Vi er stolte og glade for at hun er i live, takket være Sebastians hurtige indsats, skriver Gitte Nielsen i sin indstilling.

Foruden statuetten får vinderen en Nintendo Wii U samt et spil og en hyggelig dag med far, mor og tre gode venner med frokost på Jensens Bøfhus og efterfølgende biograftur med sodavand og popcorn til alle. De fire andre nominerede kandidater får alle et gavekort på 500 kroner til Fætter BR.

Dagens Gossip