8 af de værste fejl unge mennesker begår i dag

20'erne er et dejligt årti. Du er færdig med at være teenager. Du kan komme ind på (stort set) alle natklubber. Du er i gang med at lægge fundamentet til dit liv via din uddannelse, dit arbejde. Måske har du et forhold. Måske ikke. Men 20'erne er en dejlig alder. Det er årtiet inden, de fleste stifter familie og slår sig ned. Du er stadig fri. 

Men der er nogle ting, mange unge mennesker burde gøre anderledes i dag. For eksempel begår mange disse fejl:

1) De bruger for mange penge på dyr juice
Det er presset frugt. Hvilket stykke presset, knust frugt er 50 kroner værd? Brug nu bare su’en på noget andet.

2) De tror, at uddannelse og talent er nok til at klare fremtiden
Det er en sympatisk tanke, at hårdt arbejde alene er nok til at klare dig igennem livet. Men det er løgn. En af de vigtigste egenskaber i dag, er de sociale. Hvis du bruger din studietid på at sidde med næsen i en bog i jagten på tolvtaller, misser du en vigtig pointe om, hvordan arbejdsmarkedet og samfundet fungerer: Gennem relationer.

Hvis du ikke ved, hvem du kan trække på hvornår. Hvis du ikke er vellidt, og hvis du ikke har gode folk omkring dig, der er villige til at hjælpe dig videre fra skolebænken, så kommer du ikke langt.

Læs også: 7 måder at gøre din mand blød i knæene - og hård andre steder

3) De vil hellere i Fields end ud at fiske
Selv, hvis du ikke er den store naturentusiast, så er der mere til livet end det seneste par Gant-bukser eller yeezy.sko. Jo, der er.

Hvorfor bruge fritiden på at ligge i kø for et par SKO. Eller i et indelukket shoppingcenter? Brug dog tiden med vennerne, familien - dem, du holder af. Tag ud og fisk. Løb en tur med veninden eller gå i teatret.

4) De sparer ikke op
Pension. ZzzzZZz. Lyder kedeligt, men det handler om dig (og hvem kan ikke godt lide det?). Hvornår bør du begynde at spare op? Når du er senest 30, pleger bankerne at prædike. Jamen, gør du det så?

Eller skubber du den sure opgave foran dig, indtil det er for sent, og du skal flytte fra hus og hjem, fordi du (måske) heller ikke lige fik betalt det af, og dermed skal dække omkostninger, du ikke kan med den ikke-eksisterende pensionsopsparing?

5) De baserer deres selvværd på antallet af likes
Selvværd komme inde fra. Dit seneste snap eller foto på Instagram eller facebook er ikke det, du bliver husket for, elsker for eller beundret for. Selvværd er ikke noget, andre kan give dig. Det kommer indefra, og at bruge sociale medier som en benchmark for, hvor meget du er værd, hvor dygtig, klog, smuk, sjov, du er, er tragisk. Gem dig ikke bag skærmen. Smut ud i virkeligheden.

Læs også: 12 tegn på at I faktisk er det perfekte par

6) De får stress, når de fylder 30
Ingen børn? Ingen mand/kone/kæreste/partner? Ikke færdig med din uddannelse? Velkommen i de manges klub.

Der er ingen grund til at panikke, bare fordi dit liv ikke er klappet og klart eller går som i TV-serierne. Slaaaap af.

7) De har dårlig smag i TV
De vil hellere se fristet og for lækker til love på tv3, mens miss marple indtager skærmen. Hvad sker der for det?

8) De tror, de er de eneste i deres venneflok, der kæmper
Verden er ikke imod dig. Og hvis det føles sådan, og du har en øv-dag (eller –uge, eller –måned!), så er du ikke den eneste, der har det sådan. Trangen til at pakke dig ind i dynen og blive i sengen for nedrullede gardiner og bare græde, spise, se fjernsyn eller hvad der nu virker for dig, så du glemmer dine sorger, er menneskelig.

Balancen mellem at klarer sig godt på uddannelsen, på jobbet, være en god ven og et familiemedlem er svær – og selvom det ser ud som om, alle andre klarer det bedre end dig, så er det oftest ikke sådan. Og hvis det er, hvad nytter det så at lægge der? Tag din øv-dag, men vær sikker på, at alting bliver godt igen lige om lidt – og at du ikke er den eneste, der gennemlever følelser som pres, nedtrykthed eller sorg.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip