8 almindelige fejl, forældre begår

Der er aldrig nogen der har påstået, at livet som forældre er let. 

Ofte må man prøve sig frem for at finde ud af, hvad der virker bedst for barnet og en selv. 

Og da en bruger på Reddit forleden stillede spørgsmålet, 'hvad er den mest almindelige fejl, forældre begår', var der hundredevis af brugere klar med deres bud. 

En del af svarene var tankevækkende, og her er 8 udvalgte, der har fået flest point. 

1. For hjælpsom med lektier

En bruger skriver: Jeg endte med et barn, der var alt for afhængig af mig og ude af stand til at færdiggøre noget som helst alene. 

2. At være overbeskyttende

- Børn fortjener frihed til at lære ting på egen hånd, hvis de gerne vil, skriver en bruger, der bliver bakket op af flere andre forældre. 

- Når forældre hele tiden afspritter deres børns hænder og beskytter dem mod bakterier, ender de med at have syge børn, skriver en anden bruger til svaret. 

3. Når ordet 'nej' er til forhandling

- Når ordet nej bliver vilkårligt og til forhandling. Når du siger nej, så men det. Ellers bliver du kørt om hjørner, skriver en bruger. 

4. Når du tror dit barn skal være sportsstjerne

- Når du tror dit barn skal være en elite-atlet og sportssjerne. Lad dem have det sjovt og lad være med at ødelægge det for dem. 

En anden bruger peger på denne video som eksempel. 

5. Når du prøver at leve dit eget liv gennem børnene

Du skal ikke forsøge at tvinge dine børn til at gå efter en bestemt uddannelse eller arbejde. Det eneste det skaber, er ulykkelige børn. 

6. At være over-kritisk og krævende

- Selvfølgelig vil man det bedste for ens barn, og man ønsker de gør det så godt som muligt. Men når du ubønhørligt peger på fejl eller måder, de kunne have gjort ting bedre på, så skader du barnet, lyder det fra brugeren eatsleeplaugh

7. Når forældre ikke lytter til deres barn

- Hvis barnet finder ud af, du ikke gider høre på deres historier om deres yndlingslegetøj, når de er seks år, så stopper de med at fortælle dig om deres tanker, og det vil du fortryde, når du har en teenager, der ikke vil sige et ord til dig.

8. Forældre der ikke siger undskyld

- Hvis du dummer dig, så sig det. Lær dine børn at det er okay at begå fejl ved at erkende dine egne. Så vil de lære, at det er helt okay at undskylde, så de kan lægge ting bag sig og komme videre. 

Dagens Gossip