8 fordele ved at have en hund

I samarbejde med Forbrugsguiden.dk, kigger vi her nærmere på en række grunde til, hvorfor hunden i sandhed er “menneskets bedste ven”.

1: Dit hjerte bliver sundere
Ifølge Harvard University viser en lang række undersøgelser, at hundeejere har et lavere blodtryk end folk der ikke har hund. Grunden menes at være, at hunde har en beroligende effekt på mennesker, samt at hundeejere generelt er mere fysisk aktive end ikke-hundeejere.

Studier har også påvist, at blot det at røre ved en hund sænker blodtrykket og forskere kalder dette for “the pet effect”. Man mener, at en hunds rolige nærvær simpelthen får kroppen til at slappe mere af. 

2: Hunde hjælper mod depression
Et japansk universitetsstudie har vist, at når hundeejere har øjenkontakt med deres firbenede venner, så frigives hormonet oxytocin i hjernen. Oxytocin er også kendt som kærlighedshormonet og giver en lykkefølelse hos mennesker. Hormonet har endda vist sig effektiv i behandlingen af depression.

3: Du føler dig mere tryg
En hund er en af de mest effektive metoder til at holde tyve for døren. En hund er ofte meget beskyttende overfor sin ejer og vil til enhver tid gå gennem ild og vand for at beskytte dig.

Mange mennesker sover mere trygt om natten, når de ved at deres firbenede ven holder et vågent øje med hvad der foregår i huset.

4: Dine børn bliver mindre modtagelige over for allergier
Studier viser, at børn som vokser op i et hjem med hund, generelt er mindre udsatte for at udvikle allergier. Risikoen for at udvikle allergier senere i livet bliver også markant reduceret hos børn, der omgås lodne kæledyr i hjemmet.

5: Du bliver mere fysisk aktiv
At eje en hund er en god motivation til at bevæge sig dagligt. En hund kræver at blive luftet dagligt, og der er derfor ingen undskyldning for ikke at komme op af sofaen og ud i den friske luft.
Flere studier påpeger, at blot 30 minutters rask gang dagligt kan have en stor gavnlig effekt på din krops sundhed.

6: En hund gør dig mere social
Engelske forskere fra University of Liverpool, har i et studie undersøgt sammenhængen mellem det at være hundeejer og vores sociale egenskaber blandt andre mennesker.
Forskningen viste, at folk der har hund er gode til at stoppe op og snakke med andre hundeejere, hvorfor hunden dermed hjælper med at udvikle deres evne til at interagerer med fremmede mennesker.

7: Er du single, så har du større chance for at komme på date
Har du en hund, så kan du godt glemme alt om Tinder og Internet dating. Forskning fra University of Atlanta i USA viser, at dine chancer for at sikre dig en date stiger markant når du lufter din hund. Dette skyldes, at det er nemmere at snakke med fremmede mennesker, når man har hunden som omdrejningspunkt. Nadine Kaslow, ph.d., professor i psykiatri og adfærdsmæssige videnskaber fra University of Atlanta fortæller;

“Når du lufter din hund, så viser undersøgelser at det er meget nemmere at komme i snak med det modsatte køn uden, at det føles akavet. Ofte kan man diskuterer hundes race eller hvilke tricks hunden kan udføre, hvilket kan være en fantastisk måde at bryde isen på”.

8: Du får en bedre alderdom
Forskning offentliggjort i det amerikanske tidsskrift Journal of Social Psychology viser, at ældre mennesker der har hund generelt er mere glade og føler sig mere tilfredse. Den daglige gåtur hjælper også med at vedligeholde en god fysisk form hos ældre. Desuden, så er en hund en fantastisk ven, som kan hjælpe enlige ældre med at finde glæde og mening i tilværelsen.

Har du ikke hund, men ønsker en?

De fleste mennesker kunne i princippet godt tænke sig en hund, og når man ser ovenstående, er det nemt at forstå hvorfor. Dog er det langt fra alle, som fører ønsket ud i livet.

Mange mener at det er for stort et arbejde og griseri at have hund.

Kunne du godt tænke dig en hund, men synes, at det sviner for meget, så er der råd for det: sørg for at have udstyret i orden.

Anskaf eksempelvis en robotstøvsuger sammen med hundehvalpen, så kan den tage kampen op mod hundehårene, mens du er på arbejde. Du kan se en oversigt over testvindende robotstøvsugere her.

Er du mere til at gøre arbejdet selv, så sørg for, at du har en ordenligt støvsuger, som virkelig får alt med, også de genstridige hundehår. Hvis du er på jagt efter en støvsuger til at holde hundehår ude af huset, kan du her læse en guide med oversigt over de testvindende støvsugere.

Følg Dagens Dyr for flere lignende artikler:

 

 

 

 

 

Dagens Gossip