8 gode grunde til at dyrke mere sex

Det er sundt, sjovt og styrker dit parhorhold - her er ifølge Psychology Today en række grunde til, at du skal dyrke mere sex.

1. Sex lindrer stress.
Stress er konsekvensen af mange psykologiske faktorer og påvirker forskellige mennesker på forskellige måder. Stress kan give alt fra milde hovedpiner til søvnproblemer og muskelspændinger og depressioner.

Men fysisk (og følelsesmæssig) intimitet med din partner kan frigive kemikalier i din hjerne - herunder dopamin og endorfiner, hvilket gør sex til et naturligt middel mod depression. En undersøgelse har vist, at hvis du har sex mindst en gang om dagen i en periode af to uger, sænker det et stressrelateret blodtryk.

2. Sex øger dit selvværd.
Mangel på sex kan i værste fald føre til angst og en følelse af utilstrækkelighed. Der er stærke indikationer på, at følelser af selvværd og identitet er stærkt forbundet med sex.

I den moderne kultur er der et stort socialt pres for at være seksuelt aktiv - mens det er tabu og sociale stigmatiserende, hvis du ikke har et sexliv. Ægteskabsrådgivere hævder da også, at de par, der jævnligt har sex med hinanden, har et langt større selvværd end de, der ikke har.

3. Sex forstærker følelsen af intimitet.
Det er ikke altid let at være en del af et velfungerende forhold. Hvis du eller din partner, af den ene eller den anden grund, ikke har lyst til at have sex i en periode - så kan det være starten på en ond cirkel.

Regelmæssig sex med din partner har afgørende indflydelse på, hvordan jeres forhold fungerer overordnet set. Når I er intime, giver det jer mulighed for at knytte bånd på et dybere følelsesmæssigt niveau.

4. Sex fuldender dig.
Alle mennesker har psykologiske behov, som de har brug for at få opfyldt, for at have det godt mentalt. Selvom det at have sex ikke er et fundamentalt menneskeligt behov, så er det stadig et væsentligt behov.

Udover de fysiske behov, vi skal have dækket, for at vi kan overleve - så har vi også brug for at få dækket en håndfuld psykiske behov - herunder blandt andet sex.

5. Sex gør dig klog.
Sex ændrer kemien i din hjerne på en række forskellige måder. Blandt andet øger sex din hjernekraft. Forskning i den kvindelige orgasme har indikeret, at det seksuelle klimaks aktiverer helt op til 30 områder i din hjerne.

6. Sex får dig til at se yngre ud.
En nyere britisk undersøgelse har vist, at regelmæssig sex kan få både mænd og kvinder til at se mellem fem og 10 år yngre ud, end de i virkeligheden er. Et samleje frigiver et væksthormon, som sætter gang i en række biologiske reaktioner, der i sidste ende forårsager, at huden synes mere glat og elastisk.

7. Sex er god motion.
Sex kan være ret fysisk krævende. Under et gennemsnitligt samleje forbrænder manden omkring 100 kalorier, mens kvinden forbrænder omkring 70. Motion gør dig fysisk sundere og kan forbedre dit humør, samt reducere stress.

8. Sex er sjovt.
Lidt lagengymnastik kan få smilet frem hos de fleste. Og det er vigtigt, at jeres sexliv er sjovt. Hvis det kniber, er der jo masser af muligheder for at gøre det lidt sjovere. For eksempel kan I gå i en sexshop og købe et frækt spil, kostume eller lignende.

Følg Dagens Frække for flere lignende artikler:

 

 

 

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip