8 gode råd hvis du skal have din e-cigaret med på rejsen

Sluk for din e-cigarets batteri

 

Derved undgår du, at den aktiveres utilsigtet, og derved sparer du strøm. En anden vigtig årsag er brandfare. De fleste e-cigaretter har en sikkerhedsafbryder efter 10 sekunder, men det er ikke alle.

 

Skru tank/clearomizer af e-cigaretten

 

Derved undgår du, at varmelegemet/coilen i e-cigaretten slides unødigt, hvis den skulle ligge og trykke løs i lommen. Det svarer lidt til at låse sin mobiltelefon.

 

Opbevar tingene adskilt

 

Trykforskellen, når du er oppe at flyve, gør, at væsken i tanken/clearomizeren kan trykkes ud og fedte det hele til. Trykket inde i clearomizeren er det samme som ved havets overflade, og tager du den med op i 10 kilometers højde, bliver trykforskellen stor. Det samme gør sig gældende, hvis du skal på ferie i bjergene. Læg derfor clearomizeren i en lukket plasticpose for sig, og sørg for, at den ikke indeholder væske.

 

Hav alt dit udstyr på dig

 

Mange luftfartsselskaber forbyder e-cigaretudstyr i den indtjekkede bagage, og nogle sågar i håndbagagen. De fleste tillader dog, at du har din e-cigaret på dig.

 

Undersøg luftfartsselskabets regler

 

Hvert luftfartsselskab har forskellige regler. Hvis du inden rejsens påbegyndelse undersøger dette, så undgår du unødige komplikationer på din rejse. Nogle lande og selskaber har ekstremt stramme regler, men det er heldigvis kun nogle få undtagelser, hvor det gør sig gældende.

 

Undersøg reglerne på destinationen

 

I langt de fleste lande er det lovligt at bruge e-cigaretter, men der er undtagelser. I mange lande er det tilladt at bruge e-cigaretter, men ikke tilladt at sælge udstyr eller e-væske. Du kan dog altid have e-juice og andet nødvendigt udstyr med dig til eget forbrug.

 

Undersøg om e-væske kan købes på destinationen

 

I nogle lande er e-cigaretter vidt udbredt, eksempelvis Storbritannien og USA, og her kan du sagtens finde forhandlere af e-væske. I andre lande har de nærmest ikke set en e-cigaret før, og så må du sørge for at have ekstra væske med hjemmefra. 

 

Vis hensyn ved brug af e-cigaretter

 

E-cigaretter er i Danmark ikke omfattet af rygeloven, og det er det samme i mange andre lande. Derfor er det lovligt at bruge e-cigaretter hvor som helst, medmindre andet er angivet. Dog er det en god idé at udvise hensyn, da det måske ikke er alle som bryder sig om duften af netop din e-cigaret.

 

Anden brugbar information om e-cigaretter

 

Din-eCigaret har i deres nyhedsblog masser af brugbar information om blandt andet forskning, lovgivning, test af e-cigaretter og meget mere. 

Dagens Gossip