8 tegn på at du aldrig bliver rig

Ingen kan som bekendt spå om fremtiden. 

Til gengæld kan man sagtens komme med flere kvalificerede gæt, og går du og drømmer om store huse, hurtige biler og dyre smykker, så er det måske en god idé at tjekke nedenstående punkter, før du starter dit finans-eventyr. For opfylder du lidt for mange af disse kriterier, så er der god grund til at tvivle på, om du nogensinde bliver rig. Det skriver The Independent

Listen er skabt med udgangspunkt i råd fra rigmænd, der selv har skabt deres millionformue fra bunden.

1. Du lægger mere vægt på at spare end på at tjene. At spare penge op er vigtigt for at skabe en formue, men lad være med at fokusere alt for meget på denne del. Rige mennekser lægger mere vægt på at tjene penge. 

- Det er vigtigt at spare op, men hvis du vil tænke som rige mennesker, så stop med at bekymre dig om at løbe tør for penge. Fokuser i stedet på, hvordan du tjener dem, mener Steve Siebold.

2. Du er ikke begyndt at investere. En af de mest effektive måder at tjene penge på er ved at investere dem, man har, og jo tidligere du starter jo bedre. 

- En gennemsnits-millionær investerer 20 procent af deres årlige indtægt. Deres fremtidig formue afhænger ikke af, hvad de tjener om året, men hvordan de investere deres penge, forklarer Ramit Sethi.

3. Du er tilfreds med din faste lønseddel. De fleste mennesker vælger at blive lønnet ud fra den tid, de arbejder og ud fra en fast indtægt. Rige mennesker vælger i stedet at tjene penge på resultater og typisk deres egen arbejdsgiver.

- Selvfølgelig er der mange, der tjener gode penge via en fast indkomst, men det er stadig den langsomste vej at gå, hvis man vil være rig. Så er det mest effektivt at være sin egen medarbejder, siger Steve Siebold.

4. Du køber ting, du ikke har råd til. Hvis du lever over evne og bruger for mange penge, så bliver du aldrig rig. Også selvom du skulle tjene mere end du bruger, er det en dum idé, at forøge din livsstil. 

- Jeg købte ikke mit første luksusur eller bil, før min virksomhed og mine investeringer producerede en sikker indkomst, som var mange gange større end den, jeg startede med. Jeg kørte stadig Toyota, da jeg tjente min første million, foræller Grant Cardone.

5. Du jagter en andens drøm end din egen. Hvis du vil være succesfuld, så er det vigtigt, at du elsker dit arbejde. Det betyder, at du er stræbende og forfølger dine mål og drømme. Alt for mange mennesker begår den fejl, at leve andres drøm – for eksempel deres forældres. 

- Hvis du jagter andres drøm, så risikerer du at blive ulykkelig med dit arbejdsvalg, og det vil afspejle sig i dine præstationer og resultater, forklarer Thomas C. Corley.

6. Du bliver i din 'comfort-zone'. Hvis du vil skabe en formue, bliver du nødt til at prøve grænser af og bevæge dig derud, hvor du ikke umiddelbart kan bunde. Rige mennesker finder nemlig glæde i usikkerhed, der for dem er det samme som muligheder. 

- Fysisk, psykologisk og emotionel tryghed er et af de primære mål for folk med middelklasseindkomst. Hvis man vil tjene millioner, så skal man lære, at intet er let, sikkert eller trygt, uddyber Steve Siebold.

7. Du har ikke noget mål med dine penge. Hvis du vil tjene mange penge, så bliver du nødt til at have et specifikt mål med dem. Ellers mester du fokus og motivation. 

- Den primære grund til at folk ikke lykkes med det, de gerne vil er, at de netop ikke ved, hvad de vil. Rige mennesker er fuldstændigt afklarede med, hvad de ønsker, og hvad de vil gøre for at nå dertil, fortæller T. Harv Eker.

8. Du tror ikke, at du nogensinde bliver rig. Den gennemsnitslige person tror, at rigdom er et privilegium, som kun forekommer for de heldige. 

- Sandheden er, at i en kapitalistisk land så har du alle muligheder for at blive rig, hvis du bare er villig. Start med at spørg dig selv: Hvorfor skulle det ikke kunne ske for mig? Spørger Steve Siebold.

Følg Dagens Forbrug for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip