8 ting børn synes, deres forældre skal stoppe med lige nu

Dag ud og ind opdrager forældre på deres børn og fortæller dem, hvad de må og ikke må. Børnene må som regel bare makke ret uden at kunne nedlægge veto eller kræve en afstemning.

Ofte er forældrenes begrundelse for deres regler og holdninger: “Bare fordi jeg siger det” eller “Sådan er det bare”.

Men hvis hvis børn fik lov, ville de formentlig også gerne løfte pegefingeren og fortælle de evigt bedrevidende voksne et par sandheder. Måske er der noget om ordsproget: Fra børn og fulde folk skal man høre sandheden.

Dagens.dk har spurgt en 10-årig pige fra Odense, hvad hun er godt og grundig træt af at ved sine forældre. Og det tog hende ikke mange øjeblikke at liste otte ting, som alle forældre burde stoppe med at byde deres børn.

Læs også6 ting onde mødre har tilfælles

1. De voksne vælter sig i slik om aftenen. Det er virkelig strengt, at man kan høre ens forældre pusle med slik og kager, når man er blevet lagt i seng. Især fordi ens forældre siger, at det kun er om fredagen, at man spiser den slags. Og det er altså ikke fredag hver dag.

2. De taler engelsk for at narre en. Det er så irriterende, når de voksne snakker engelsk, fordi de skal sige noget hemmeligt til hinanden, som børn ikke må høre. Os børn vil også gerne høre de gode hemmeligheder.

3. Vente vente og vente. Når ens mobil er blevet væk eller ikke virker mere, så vil man gerne hurtigst muligt have en ny telefon. Men det forstår voksne ikke. De taler bare om, at den måske kan laves, eller man kan låne deres gamle oldsag med knapper, som ikke kan gå på nettet.

4. Tie nu stille! Hvis man har en ven med hjemme, behøver de voksne ikke at blande sig i, hvad man laver. Det er ret irriterende, når ens forældre vil bestemme, hvad man skal lave og hvor henne, det skal foregå. Vi kan altså godt selv finde ud af det.

Læs ogsåMor tror, at hendes mand og datter laver morgenmad - men dette syn møder hende i køkkenet

5. Ingen høj musik eller lyd på fjernsynet. Ens forældre må gerne skrue op for lyden, når de skal høre noget vigtigt i tv, eller når der er fodboldkamp, men børn skal se tv meget stille. Og det  samme gælder med musik.

6. Små søskende får for meget opmærksomhed. Det er ret irriterende, at ens lillesøster og lillebror hele tiden får al opmærksomheden, fordi de er små og søde. Hvad med os store børn, vi vil også være i centrum.

7. Kæledyr om 100 år. Selvom man har plaget om alle slags kæledyr siden man var lille, og man nok selv skal passe og fodre dem, så må man ikke få nogen kæledyr. Ikke engang et lille et. Og de voksne bliver bare ved med at sige, at når man flytter hjemmefra, kan man få alle de dyr, man vil. Men det er der 100 år til.

8. Kys og kram. Når ens forældre har fulgt en i skole eller til fritidsaktiviteter, behøver de ikke kysse og kramme, det er ret pinligt, når vennerne er lige ved siden af. Og man ses jo igen senere. Så forældre et vink kan også gøre det.

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip