80 anholdt i kæmpe aktion mod narkosalg på Christiania

Omkring 80 personer er anholdt i torsdagens aktion mod det kriminelle miljø på Christiania.

Politiet har fundet flere hundrede kilo hash, et meget stort pengebeløb, nogle køretøjer og diverse våben, oplyser Københavns Politi.

- Den operative indsats i forbindelse med aktionen er nu ved at være afsluttet. Lige nu er der en omfattende sagsbehandling og klargøring i gang med henblik på fremstilling af de cirka 80 personer i grundlovsforhør, siger ledende politiinspektør Jørgen Skov.

Fire fuldgyldige medlemmer af rockerklubben Hells Angels er ifølge Ekstra Bladet blandt de anholdte.

Politiet har slået til mod mere end 150 adresser på Sjælland, og det sker som kulminationen på længere tids omfattende efterforskning.

Der er gjort ekstra retssale klar i Københavns Byret til de mange grundlovsforhør.

Der har hidtil i indsatsen mod Christianias narkohandel været varetægtsfængslet mere end 60 personer. Et antal der med dagens aktion forventes mere end fordoblet, vurderer politiet.

Den omfattende efterforskning er udført i samarbejde mellem Københavns Politis Task Force Pusherstreet, politikredsens afdeling for organiseret kriminalitet og den fælles sjællandske bandeenhed Task Force Øst.

- Vi har i de seneste uger gennemført koordinerede anholdelses- og ransagningsaktioner mod den åbenlyse hashhandel i hele Københavnsområdet og de rocker- og bandegrupperinger, som står bag, siger Jørgen Skov.

Først i Folkets Park, så i Jægersborggade, og nu er tiden så kommet til de organiserede kriminelle i Pusherstreet, oplyser politiet.

- Vi mener det, når vi siger, at det skal være uattraktivt for de kriminelle at handle med hash og sprede utryghed, og vi mener det, når vi siger, at vi har indledt en langsigtet indsats rettet mod både købere, sælgere og leverandører, fortæller Jørgen Skov.

/ritzau/

Dagens Gossip