80 milliarder skiller de borgerlige

Finanslovforslagene fra den borgerlige fløj får vidt forskellige konsekvenser, viser en beregning, som den socialdemokratiske finansordfører, Jesper Petersen (S), har bedt Finansministeriet om at lave.

Ifølge beregningen vil det offentlige forbrug i 2020 være 536 milliarder kroner, hvis man følger Dansk Folkepartis politik. Venstres nulvækst betyder et forbrug for 507 milliarder, mens Liberal Alliances forslag udløser et offentligt forbrug på 456 milliarder kroner i 2020.

Forskellen mellem DF- og LA-forslagene er dermed 80 milliarder kroner.

I en skriftlig kommentar til Berlingske Nyhedsbureau konstaterer Jesper Petersen, at det »sejler rundt i blå blok«, når det gælder krav til den økonomiske politik.

»80 milliarder kroner er immervæk mange penge, man ikke kan enes om,« siger han.

Den socialdemokratiske finansordfører forventer dog, at de borgerlige vil kunne nå til enighed om den offentlige sektors økonomiske vilkår.

»Jeg tror, det bliver Dansk Folkeparti, der giver sig, ligesom vi så det for en uge siden, hvor de gik med på de andre borgerlige partiers krav om at fremrykke skattelettelser. I sidste ende vil de hellere have en grænsebom end bedre velfærd,« siger Jesper Petersen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar til tallene fra Dansk Folkeparti, men til dr.dk siger Venstres finansordfører, Peter Christensen:

»Alene det at Finansministeriet producerer et sådan svar viser, at regeringen åbenbart ikke er interesseret i den fremstrakte hånd, som de blå partier er kommet med,« siger Peter Christensen.

Forhandlingerne om finansloven for 2014 begynder i folketingssalen tirsdag formiddag.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip