80 milliarder skiller partierne i blå blok

Finanslovforslagene fra den borgerlige fløj får vidt forskellige konsekvenser, viser en beregning, som den socialdemokratiske finansordfører, Jesper Petersen (S), har bedt Finansministeriet om at lave.

Ifølge beregningen vil det offentlige forbrug i 2020 være 536 milliarder kroner, hvis man følger Dansk Folkepartis politik. Venstres nulvækst betyder et forbrug for 507 milliarder, mens Liberal Alliances forslag udløser et offentligt forbrug på 456 milliarder kroner i 2020.

Forskellen mellem DF- og LA-forslagene er dermed 80 milliarder kroner.

I en skriftlig kommentar til Berlingske Nyhedsbureau konstaterer Jesper Petersen, at det »sejler rundt i blå blok«, når det gælder krav til den økonomiske politik.

»80 milliarder kroner er immervæk mange penge, man ikke kan enes om,« siger han.

Den socialdemokratiske finansordfører forventer dog, at de borgerlige vil kunne nå til enighed om den offentlige sektors økonomiske vilkår.

»Jeg tror, det bliver Dansk Folkeparti, der giver sig, ligesom vi så det for en uge siden, hvor de gik med på de andre borgerlige partiers krav om at fremrykke skattelettelser. I sidste ende vil de hellere have en grænsebom end bedre velfærd,« siger Jesper Petersen.

Dansk Folkepartis finansordfører, René Christensen (DF), afviser at kommentere S-ordførerens spekulationer.

»Jeg synes, at den udtalelse siger meget om Jesper Petersen. Vi skal i gang med at lave en finanslov, for vi har nogle store samfundsmæssige problemer at løse, og så trækker Jesper Petersen debatten ned på et lavt niveau. Det klæder ikke regeringen,« siger René Christensen, der ikke ser noget odiøst i, at de borgerlige partier har forskellige ønsker og krav til finansloven.

»Liberal Alliance og Dansk Folkeparti står forholdsvis langt fra hinanden, men vi tager kampen og ender med en løsning til sidst. Politik er kompromisets kunst,« siger DFs finansordfører.

Forhandlingerne om finansloven for 2014 begynder i folketingssalen tirsdag formiddag.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip