80 palæstinensere blev såret på Vestbredden og ved Gaza

Mens de israelske myndigheder fredag lempede nye restriktioner i Jerusalem, kom det til voldsomme sammenstød mellem palæstinensere og israelske soldater på Vestbredden og ved Gazastriben.

Omkring 80 blev såret, da hundredvis af palæstinensere kastede med sten og udkæmpede gadekampe med israelske sikkerhedsstyrker flere steder på den besatte Vestbred fredag eftermiddag og aften.

Politiet svarede igen med tåregas og gummikugler. Omkring 20 palæstinensere blev skadet af gummikugler, mens omkring 60 mennesker, deriblandt tre journalister, blev såret ved Gazastriben, siger palæstinensiske hospitalskilder.

Fredag blev også en israelsk kvinde og hendes to børn såret, da en brandbombe blev kastet mod deres bil nær den israelske bosættelse Beit El på Vestbredden.

Ifølge avisen Haaretz fik den ene pige på fire år brandskader på 35 procent af kroppen.

Samtidig blev en israelsk soldat lettere såret, da en palæstinenser angreb ham med en kniv. Gerningsmanden blev skudt af israelske sikkerhedsstyrker. Der er ingen oplysninger om hans tilstand.

Urolighederne i regionen har bredt sig efter en række demonstrationer på Vestbredden. De er uorganiserede og er opstået spontant fortrinsvis blandt unge fra den såkaldte "Oslo-generation", der er født efter Oslo-aftalen fra 1993.

Den skulle have banet vejen for en varig fredsaftale og en palæstinensisk stat.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip