800 bådflygtninge reddet op af vandet ved Italien

De italienske myndigheder opsnappede natten til fredag flere end 800 bådflygtninge, der var på vej fra Afrika til Europa.

Det skete i en stor aktion som led i et forsøg på at nedbringe antallet af flygtninge, der hvert år tager turen over Middelhavet, skriver det italienske nyhedsbureau Ansa.

Omkring 400 bådflygtninge blev opfanget af militærskibe fra den italienske flåde, mens to skibe fra kystvagten reddede 250 mennesker fra et fartøj, der var kommet i havsnød.

En patrulje fik fat på 95 personer fra Eritrea i vandet ud for øen Lampedusa, hvor flere end 400 afrikanere omkom tidligere på måneden ved to skibsforlis.

I et andet tilfælde blev 80 migranter reddet fra et skib på vej til Europa.

Middelhavsøen Lampedusa, der ligger øst for Tunesien, er første stop for adskillige bådflygtninge, der søger mod Europa. Øens indbyggertal er således blevet fordoblet, nu da over 13.000 foreløbig har søgt asyl på Lampedusa i år.

De mange dødsfald tidligere på måneden har fået Italien til at appellere til EU om at gøre mere for at forebygge, at så mange afrikanske flygtninge tager den farlige tur i tvivlsomme fartøjer.

/ritzau/dpa

Dagens Gossip