81-årig måtte syes: Tasketyv skubbede ældre kvinder omkuld

Fredag formiddag fremstilles en 21-årig mand af somalisk oprindelse i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus. Han er sigtet for to røverier og et tilfælde af tyveri. Alle begået mod ældre kvinder i Viby, hvor manden, ifølge politiet, er gået særdeles hårdhændet til værks i bestræbelserne på at stjæle deres tasker.

- Han har gået målrettet efter de ældre kvinder, siger politikommissær ved Østjyllands Politi, Mogens Brøndum, til Dagens.dk.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

I mere end en måned hærgede den unge mand i området.

Den 5. maj klokken 10.25 gik det ud over en 79-årig kvinde, som ventede på bussen på gaden i Kjærslund. Den 21-årige rev så hårdt i kvindens taske, at hun væltede omkuld.

22 dage senere - den 27. maj klokken 10.05 - var det en 68-årig kvinde, som på grov vis fik stjålet sin taske. På åben gade i Rosenhøj løb manden den ældre kvinde op bagfra, skubbende hende og tog tasken.

Og i går - torsdag - klokken 09.45 overfaldt den 21-årige en 81-årig kvinde foran hendes opgang i Rosenhøj. Kvinden havde sit indkøbsnet viklet omhåndledet og blev flået omkuld, da manden rev hårdt i det.

- Hun rammer en rist og får læsioner på lillefingeren og pegefingeren, som bløder kraftigt. Hun kunne selv komme op i sin lejlighed, hvor hun efterfølgende fik hjælp. Her fik hun lagt en bandage efter at være blevet syet med fem sting, forklarer Mogens Brøndum.

Den 81-årige var i stand til at give et godt signalement af gerningsmanden. Han blev anholdt senere samme dag.

- En af vores patruljer ser en mand, som passer på signalementet. Og da vi får ham ind til afhøring, kan vi se, at han også matcher signalementet på de to andre episoder, siger Mogens Brøndum.

Manden erkender sig skyldig i alle tre sigtelser.

Dagens Gossip