81-årig mand udsat for hjemmerøveri: Nu efterlyses gerningsmændene

Københavns Vestegns Politi efterlyser vidner, der kan føre frem til to mænd, som mistænkes for at stå bag et hjemmerøveri begået mod en 81-årig mand i Søborg om morgenen den 5. december.

Omkring klokken 5.15 bankede to gerningsmænd på mandens dør. Da han åbnede, blev han skubbet tilbage, hvorefter de trængte ind på mandens bopæl i Blomstermarken.

De truede derefter den 81-årige mand med to køkkenknive til at udlevere cirka 1000 kroner i kontanter og sit kreditkort med kode.

Gerningsmændene tvang efterfølgende den forurettede med ud i en lysegrå personbil og kørte til Arbejdernes Landsbank på Søborg Hovedgade, hvor den ene gerningsmand hævede 6.000 kroner på forurettedes konto. De kørte derefter den 81-årige hjem og satte ham af tæt på bopælen, hvorefter de forsvandt.

Begge gerningsmænd talte godt dansk. Politiet formoder, at de har et vist lokalkendskab.

Billederne nedenfor af dem er taget ude foran banken, hvor de hævede penge på ofrets kreditkort.

Den ene mistænkte beskrives som:
Mand, afrikansk af udseende, 25-40 år, 175-180 centimeter høj og almindelig til kraftig af bygning. Han have sort hudfarve, sort kort hår og talte dansk. Gerningsmanden var iført mørkeblå eller sort strikket hue, mørkeblå jakke med kvadratiske syninger og ribstrik ved håndleddene. Jakken har et hvidt og lyseblåt mærke på venstre side af fronten. Han havde sorte, løse bukser på, muligvis jogging eller træningsbukser.

Manden bar i forbindelse med røveriet en guldring på langfingeren på højre hånd og et guldur omkring venstre håndled. Bevæbnet med køkkenkniv med et blad på cirka 20-25 centimeter.

Den anden mistænkte beskrives som:
Mand, afrikansk af udseende, 20-30 år, 170-180 centimeter høj og muskuløs af bygning. Han havde sort hudfarve, sort mellemlangt hår og talte dansk. Han var iført sort eller mørkeblåt tøj fra top til tå og var bevæbnet med en større køkkenkniv eller en anden skarp genstand.

- Der er tale om et særdeles groft hjemmerøveri mod en ældre medborger. Vi håber derfor, at der er borgere, der kan genkende den gerningsmand vi har billeder af fra bankens overvågningskamera, siger politikommissær Michael Liebst fra København Vestegns Politi.

Politiet søger vidner, der kan have set noget i området lørdag morgen eller tiden før og efter samt personer, der har oplysninger om gerningsmændenes identitet.

Hvis du har oplysninger i sagen kan du kontakte politikommissær Michael Liebst på - mobil 72587355, eller Københavns Vestegns Politi - telefon 43861448

Følg Dagens Efterlysninger for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip