83-årig dement kvinde får bamse i gave: Så siger den en lyd, hun kender alt for godt

Jean Walters har levet med en demens-sygdom i mange år. Hendes hukommelse svigter, og ligesom som mange andre, der lider af demens, finder hun tryghed i minder fra “gamle dage”, som hun har lettere ved at forholde sig til end store dele af nutiden.

Den 83-årige kvindes familie besluttede derfor at overraske Jean med en stemme fra fortiden; nærmere betegnet hendes afdøde mands stemme.

I 2005 fik Jean en bamse af sit barnebarn, Abbie Webb. Når man trykkede på bamsen, afspilledes et bånd med bedstefaderen og altså Jeans dengang nyligt afdøde mands stemme Dennis Walter. Dennis var gået bort kort forinden på grund af en lungecancer.

Læs også: Han løfter sin 93-årige bedstemor op fra stolen, men vent til musikken går i gang

Jean brugte bamsen og elskede at lytte til sin mands stemme, men til sidst blev den så slidt, at motoren inde i bamsen gav op.

Barnebarnet Abbie kunne ikke bære, at hendes 83-årige bedstemor ikke kunne bruge bamsen mere og få de gode minder frem ved at trykke på knappen, så hun sendte bamsen til et firma, der har kæmpet hårdt for at reparere “dyret” igen.

Det lykkedes, og Abbie kunne derfor lægge en video af hendes bedstemors gensynsglæde på nettet denne uge.

- Du er den bedste pige for mig, udbryder Jean, der tydeligvis bliver glad for at se bamsen igen, men hun forstår i første omgang ikke, at den så at sige har fået stemmen igen også.

Se resten af hendes søde reaktion i videoen herunder:

Læs også: Undersøgelse viser, at omsorg for børnebørn hjælper med at forhindre demens

 

Følg Dagens Helte for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip