84-årig kvælte hustru: Kan afsone drabsdom på plejehjem

Hvis den 84-årige mand, der er sigtet og varetægtsfængslet for at dræbe sin kone i parrets hus i Ferritslev på Fyn, ender med at blive dømt for drab, vil det være en usædvanlig opgave, der venter Kriminalforsorgen, skriver Fyens Stiftstidende.

Ifølge kontorchef Tina Engelbrecht Ising fra Kriminalforsorgens klientkontor er der siden 2005 kun fundet fængselspladser til en håndfuld personer, der er over 70 år.

- Lige nu kan jeg kun komme i tanke om nogle i begyndelsen af 70'erne, siger Tina Engelbrecht Ising til Fyens Stiftstidende.

Hun ønsker ikke at udtale sig i den konkrete sag fra Ferritslev, men oplyser, at man helt generelt ikke skeler til alder, når man skal finde afsoningspladser i Danmark.

- Det er ikke alderskriteriet, vi kigger på. Det er straffens længde og undvigelses- og misbrugsrisikoen. Vores opgave er at sikre, at straffen kan gennemføres og sikre borgerne i øvrigt, siger Tina Engelbrecht Ising.

Kontorchefen tilføjer, at man helt generelt forsøger at leve op til nærhedsprincippet, som går ud på at placere den dømte så tæt på familien som muligt.

For ældre gerningsmænd kan alternative afsoningsformer komme i spil. Ifølge Tina Engelbrecht Ising kan det være i flere forskellige situationer - hvis den dømte er dement, psykisk syg eller eksempelvis har brug for særlig pleje.

- Det kan være et hospital, plejehjem, psykiatrisk hospital eller hvad som helst, siger Tina Engelbrecht Ising til Fyens Stiftstidende og tilføjer:

- Hvis man ikke er egnet til at sidde i et fængsel og ikke er syg nok til at få en behandlingsdom, kan vi i samarbejde med kommunen finde et sted at anbringe personen, hvor man kan få den fornødne hjælp.

Den 84-årige blev søndag overført til psykiatrisk afdeling på Svendborg Sygehus, hvor han skal opholde sig indtil videre. Det er ikke klart, hvordan han forholder sig til sigtelsen.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip