84.000 underskrifter: Folkelig protest mod salg af Dong til Goldman Sachs

Det er for alvor begyndt at bekymre danskerne, at regeringen har planer om at sælge en stor bid af Dong til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs.

Faktisk er det tæt på at udvikle sig til en stor folkelig protest. I skrivende stund har mere end 84.000 danskere sat deres navn på "Nej tak til statens salg af DONG til Goldman Sachs" på Skrivunder.net, og tallet er hastigt stigende.

Underskriftindsamlingen blev startet den 14. januar og fik i løbet af de første 8-9 dage cirka 15.000 underskrifter. Men så begyndte danskerne for alvor at få øjene op for sagen.

LÆS OGSÅ: Nyrup går imod regeringen: Dong-salg er en katastrofe 

Blandt andet sagde den tidligere socialdemokratiske statsminister Poul Nyrup Rasmussen til Politiken:

- Hele salget – prisen, en anløben partner, tidspunktet og de særlige rettigheder til Goldman Sachs – er så forkert, at jeg simpelthen ikke kan tie stille. Samfundsværdier bliver foræret væk. Danmark risikerer at miste sin grønne førerposition. Det gør næsten fysisk ondt på mig at se, hvad der foregår.

Det har fået danskerne til at flokkes om underskriftindsamlingen på Skrivunder.net, hvor der på bare to timer er kommet mere 10.000 nye underskrifter. Fire tusinde er kommet til i løbet af den tid, det har taget at skrive denne artikel.

Aftalen om at staten sælger 19 procent af sine aktier i Dong til Goldman Sachs bliver færdigbehandlet i finansudvalget den 30. januar.  

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip