89-årig tagrende-forbryder udgår brummen

Den 89-årige landmand Niels Kristensen fra Tvindelstrup ved Ringsted havde set frem til 10 dage i fængsel, fordi han havde renset sin egen tagrende på ulovlig vis. Men her til morgen oplyser han til DR P4 Sjælland, at ordensmagten nægter smider ham i brummen.

- De vil ikke smide en 89-årig mand i spjældet, siger de. I stedet vil de gøre udlæg, siger en lettere skuffet Niels Kristensen, der havde set frem til at prøve at sidde i fængsel for første gang i sit lange liv.

Sagen startede, da Arbejdstilsynet kom forbi en dag, hvor Niels Kristensen stod på en sikkerhedskasse på sin frontlæsser og rensede sine tagrender i næsten tre meters højde.

Følg dagens.dk på Facebook - klik her og vær med nu

Da tagrenderensningen foregik på en gård, var der tale om en arbejdsplads. Derfor havde den ældre landmand forbrudt sig mod arbejdstilsynets regler.

Forseelsen betød i første omgang en bøde på 25.000 kr. Men efter at have anket dommen blev den nedsat til 10.000 kr. eller 10 dages fængsel. Niels Kristensen valgte det sidste.

Desværre for landmanden kunne dommen ikke konverteres til fængsel, fordi han har penge til at betale bøden. Samtidig er han kommet op i en alder, hvor man stort set aldrig får effektueret en fængselsdom.

Niels Kristensen ærgrer sig og kalder det for østtyske tilstande.

 

Dagens Gossip