9 hemmeligheder bag det gode forhold

Der findes mange gode råd til, hvordan man holder finder den perfekte partner, holder gnisten ved lige, eller kommer igennem et svært brud.

En parterapeut gennem mere end 40 år giver her sine bud på den bagvedliggende adfærd bag par, der bliver sammen og bliver tættere gennem årene. Det skriver Psychology Today.

1. De er åbne.
Det kan være svært at dele følelser og tanker med en partner, hvis de kan såre ham eller hende. Sandheden kan gøre ondt. Men svære følelser skjult for partneren, kan skade forholdet endnu mere.

2. De respekterer hinandens forskellige behov.
Ingen har præcis de samme behov som sin partner. Det gælder både seksuelle behov, sociale behov, forskellige interesser og så videre. En god partner lægger ikke låg på den andens ønsker.

3. De deler hinandens sorger.
Partnere i et godt parforhold forholder sig altid til den andens smerte. De forsøger at hjælpe og stopper ikke - heller ikke, hvis de selv er skyld i smerten.

4. De stoler på hinandens gode intentioner.
Alle er egoistiske og selvpromoverende ind i mellem. Men den underliggende forpligtelse til at drage omsorg for den anden lurer altid lige under overfladen.

5. De overholder parforholdets regler.
Bag ethvert godt forhold ligger parrets forpligtelser til de samme basale værdier, som er unikke for deres forhold. De udgør det fundament, som holder deres tillid til hinanden ved lige.

6. De tror på, at partneren gør sit bedste.
Enhver kan blive ramt af stress og svækkede ressourcer. Men selv i hårde tider er parterne i et godt forhold stærke i deres samarbejde om at bekæmpe udfordringerne sammen. De gode par kender hinanden, stoler på hinanden og holder af hinanden i en sådan grad, at de tror på, den anden gør hvad de kan i enhver situation.

7. De er med i det lange løb.
Parterne i et godt forhold ønsker aldrig at sige farvel til hinanden. De er ikke villige til at risikere forholdet ved at gøre noget, der kan bryde deres bånd permanent.

8. De sparker ikke til hinanden, når den ene part ligger ned.
En god partner vil aldrig forsøge at få den anden til at føle sig ydmyget eller pinligt berørt, når han eller hun ikke kan leve op til sine egne eller andres forventninger.

9. De sætter pris på hinanden.
Parterne i et godt forhold ved, at man ikke skal tage i morgen for givet. Når de tager afsked, er de klar over, at der ikke er en garanti for, at de ser hinanden igen. Derfor er de taknemmelige, når de gør.

 

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip