9. klassernes timer for alvor i fare

Hidtil har skønnet fra skolelederne i landets største kommune været, at de har kunnet klare lockoutens første par uger uden at ryge under lovens krav til minimumstimetal, fortæller Jeanne Jacobsen, formand for Skolelederforeningen i København til avisen.

Hun advarer dog om, at det ændrer sig nu.

»Jeg vil tro, at mere eller mindre alle 9. klasser nu ryger under minimumtimetallet«, siger hun, men understreger, at hun ikke har det fulde overblik over samtlige af kommunens skoler.

Flere eksperter have forudsagt, at konflikten ville ende efter en uge eller to. Men foreløbig er der ikke udsigt til en løsning, mener arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universitet Henning Jørgensen.

»Så længe regeringen har folkestemningen imod sig, og historierne om deres parløb med KL sidder som tyggegummi under fødderne på dem, er det svært at forestille sig, at indgreb er på vej,« siger han.

KLs næstformand, Erik Fabrin, slog i weekenden fast, at den eneste løsning på konflikten er, at lærerne giver sig.

Undervisningsministeriet skal i sidste ende tage stilling til, hvad kommunerne skal stille op, hvis de ikke kan leve op til minimumskravene, og det er kommunernes eget ansvar at nå at afholde timerne ifølge KL.

Afdelingschef i KL Lene Møller håber, at de tabte timer kan indhentes med eftermiddagsundervisning.

Det mener Dorte Lange, næstformand i Danmarks Lærerforening, dog ikke kan lade sig gøre.

»Det er en anelse arrogant at sige, at det sagtens kan løbe rundt, og at lærerne bare skal tage en ekstra tørn,« siger hun til Politiken.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip