9 ting lykkelige par gør hver eneste dag

Huffington Post Weddings har været på udkig efter, hvad lykkelige par foretager sig hver eneste dag for at finde frem til de små ting, der holder kærligheden i live.

- Når min mand kommer hjem fra arbejde, krammer vi hinanden i 2-3 minutter. Det kan være lige, når han kommer ind af døren, eller efter at han har hilst på vores søn og har skiftet tøj. Det sker, uanset om vi har været vrede på hinanden eller ej. Han holder mig altid lang tid nok til at vi finder hinanden igen og ”lader op igen som par”. Jeg elsker, at han tager sig tiden til at skabe bånd med mig fysisk. Det er mit kærlighedssprog, skriver Lindsay Herman fx til Huffington Post Wedding.

Intet andet er mere relevant nu, hvor det er forår, solen skinner, vi stiller snart urene, det bliver lysere, og det får kærligheden til at blomstre fra nu af og sommeren over for mange nye par.

Til de nye såvel som den erfarne par, er følgende råd fra læsere og redaktionen her måske et glimt værd for at bevare gnisten:

1) Mind hianden om, hvorfor I elsker hinanden
Sig til hinanden, hvorfor I vælger den anden som partner. Hver dag vælger i hinanden frem for nogen anden, og det kan være en metode at minde jer selv og hinanden om de gode ting, I har sammen. Sig fx, at du vælger din kone i dag, fordi hun er en fantastisk mor for jeres barn.

2) Gå ikke i seng sur
Slut fred, hvis I har haft uenigheder, og husk at kysse den anden farvel.

3) Giv hinanden plads
Selv, hvis I er forældre, og der er andre end jer to at passe på, er det vigtigt også at passe på jer selv og hinanden. Har den ene brug for at tage på weekendtur med en ven eller veninde, så giv plads til det. Den anden af jer kan godt lige klare en weekend alene – evt. med børnene. Hvis den anden vil i biografen, løbe en tur eller i byen med vennerne, så giv plads. Tosomhed er dejligt, men den kan også kvæle gnisten.

4) Hjælp den anden uden at regne med at få noget igen
- Kærlighed er ofte udtrykt i de små handlinger. Den ene går ud i regnen for at lukke haveågen eller over for at hente mælk til morgenmaden. Den anden tager babyen to nætter i streg og har det godt med at hjælpe den anden, råder Winifred Reily, der er par- og familieterapeut.

5) Husk romantikken
Gå tilbage og giv din kone et ekstra, langt kys, selvom I lige har kysset farvel, og døren er lukket, og hun tror, du er gået.
Lav hans yndlingsret til aftensmad og tænd stearinlys til middagen. De små ting betyder noget.

6) Grin og fjol
- Min mand og jeg har et morgenritual med en kop kaffe og en skive toastbrød på terassen. Vi snakker sammen og lægger planer for haven, joker omkring hvad vores hund mon tænker, alternativt skåler vi med hende for dagens højdepunkter og nyder dagens vejr. Hvis det er for kolde, sidder vi inden for i vores kontorstole med vores kadde og læser overskrifter op for hinanden eller de sjoveste kommentarer fra Facebook. Vi griner for det meste.

7) Rør hinanden
Det lyder måske elementært for nogen – men ikke for alle. Kram, kys, kærtegn, stryg hånden over ryggen, når I går forbi hinanden i køkkenet.

8) Snak sammen
Hver aften i sengen, inden i lægger jer til at sove. Eller hver weekend, hvor I sidder sammen eller er i haven. Hav nogle faste rutiner, hvor I får talt om stort og småt af de ting, der foregår på arbejdet eller i jeres liv for tiden. 

9) Ros ros ros
Husk at give hinanden komplimenter. Mind hende om, at de der dådyrøjne bare stadig gør dig blød i knæene, eller at hans overarme ser ret muskuløse ud i hans hvide T-shirt. 

Læs også: 12 tegn på at I faktisk er det perfekte par

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip