9 venner tog på festival - kun 8 kom hjem igen

I juli tog en gruppe venner af sted på festivalen Kendal Calling i Storbritannien.

Ud af ni venner kom kun de otte hjem. Nu advarer Jordan Blackburn andre, efter han og vennernes stofbrug på festivalen kostede en af dem livet. Det skriver BBC.

Den 20-årige Jordan Blackburn har lagt et foto af sig selv i sygesengen på sociale medier. Vennerne menes at have indtaget mindst tre forskellige slags stoffer på en aften.

Han måtte selv indlægges og behandles i tre dage på sygehuset.

- Jeg husker ikke meget. Jeg tror, det er, fordi det var så traumatisk en begivenhed. Det var virkelig forfærdeligt, siger Jordan Blackburn.

Læs også: Advarsel: Kødædende narko tager livet af misbrugere

Han ønsker at advare andre - især teenagere - som i håbet om en vild fest gør noget, der er ligeså tåbeligt som det, han og vennerne gjorde.

Vennen døde
- Man indser det ikke, før det er for sent. Man tror aldrig i øjeblikket, at det vil ske for en selv, men desværre lærer man det på den hårde måde, siger den 20-årige.

Vennen Christian Pay blev erklæret død på hospitalet.

- Han var en fantastisk fyr. Han var meget lille og havde figur som en lille person, men et hjerte som en løve. Han var bare en dejlig person, og han smilede altid, siger Jordan Blackburn.

Han har det fysisk fint, selvom han er meget træt.

- Mentalt håndterer han det ok, men jeg tror, han har, hvad man vil kalde overlevelsesskyld, siger hans mor Alison Turnbell.

Jordan Blackburn ønsker at advare mod brugen af stoffer.

Læs også: 4-årig dreng dør, efter han inhalerer kanel: Nu advarer hans mor mod farlig leg

- Man kan ikke ændre fortiden, men man kan ændre fremtiden. Jeg prøver bare at få noget positivt ud af noget, der er virkelig, virkelig negativt, siger han.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip