90-årig nordjyde lå otte timer i sneen

Betjente fra Nordjyllands Politi reddede natten til søndag en 90-årig mand fra Hjallerup, der havde ligget uden for i sneen i otte timer. Det skete, efter at mandens datter havde slået alarm.

Manden var stærkt nedkølet og er indlagt på Aalborg Universitetshospital, hvor lægerne søndag melder om, at han er i bedring.

Den gamle mand bor sammen med sin lettere demente hustru på en afsides landejendom på Hjallerup Engvej.

- Datteren alarmerede politiet, da hun ikke kunne få fat på forældrene og derfor var bekymret for, at der var sket noget, siger vagtchef Per Jørgensen, Nordjyllands Politi, til Ritzau.

Politiet sendte en patrulje af sted, men dens arbejde blev besværliggjort af meterhøje snedriver. Betjentene måtte gå de sidste par kilometer til fods for at nå frem til ejendommen.

Her fandt de den demente kvinde alene hjemme. Den ene betjent blev hos hende, mens den anden søgte efter den 90-årige mand udenfor.

- Omkring 300 meter fra ejendommen finder han mandens bil tom, og lidt væk står hans traktor, hvor betjenten heller ikke finder noget. Men lidt derfra finder han så manden liggende i en snedrive, siger Per Jørgensen.

Manden blev fundet omkring klokken 1 natten til søndag og nåede at tilbringe omkring otte timer i sneen, inden han blev fundet.

Den 90-årige mand var gået hjemmefra ved 17-tiden for at køre til købmanden, men var kørt fast i sneen med sin bil. Derpå havde han forsøgt at køre videre i sin traktor, men den kørte også fast.

- På et tidspunkt mister han orienteringen i snemasserne, og da vi finder ham, er han stærkt underafkølet, siger vagtchefen.

Manden blev kørt til traumecentret på Aalborg Universitetshospital i en terrængående ambulance fra hjemmeværnet.

På hospitalet er han blandt andet blevet behandlet for forfrysninger på hænderne.

- Lægerne melder søndag, at hans kropstemperatur nu er på 35 grader, og at han er i bedring, siger Per Jørgensen.

/ritzau/

Dagens Gossip