900 år gammel hundelort fundet i udgravning

En hundelort, der er 900 år gammel, er blevet fundet under en udgravning i Odense.

Fundet er gjort i jorden ved Odense Rådhus af et hold arkæologer. Det var i gang med, at danne et overblik over livet i Odense tilbage til Knud den Helliges død for knap 1.000 år siden, skriver Politiken.

- Den er sjov, fordi den er ikke helt forstenet endnu. Den er på vej til det. Den er stadig lidt blød. Det gør, at vi kan sende den til naturvidenskabelige undersøgelser og få svar på, hvad hunden har spist, siger Maria Elisabeth Lauridsen, der er arkæolog ved Odense Bys Museer og har speciale i middelalderen.

Hun er ret sikker på, at det er en hundelort og ikke afføring fra et menneske. Men det skal undersøges nærmere. Og så kan hundelorten stadig lugtes, da den ikke er helt nedbrudt.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

Hvorfor lorten ikke er gået til kan der være flere svar på. Der er masser af bæ, der går hurtigt til. Det skyldes blandt andet fluer, der gør høm høm’en til muld.

- Vores bedste bud er, at det har ligget i et iltfrit lag. Det er det, der gør, at den her udgravning er rigtig spændende, slutter Maria Elisabeth Lauridsen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip