900 børnesager i Tønder gennemgås igen

»Der er steder, hvor det kan blive bedre, blandt andet omkring registrering og opfølgning af sagerne,« siger socialdemokraten Henrik Mehlsen til DR Syd ifølge dr.dk. Han er formand for Børne- og Skoleudvalget i kommunen.

Blandt andet viser undersøgelsen, at der kun i 57 procent af sagerne, hvor der bør indgå en børnefaglig undersøgelse, har været en sådan, mens der i bare 59 procent af alle sager er mål og handleplaner. Opfølgning har der været i 78 procent af sagerne, og en dokumenteret afgørelse ligger blot i 24 procent af sagerne.

Over for DR Syd erkender Henrik Mehlsen, at manglen på de børnefaglige undersøgelser ikke er i orden.

»Det er ikke godt nok, men der er også mange banale foranstaltninger, hvor der måske ikke er det store behov for sådan en undersøgelse,« siger Henrik Mehlsen.

Børnesagerne ligger ofte hos kommunens socialrådgiveres skrivebord, og herfra lyder det, at det ikke er modvilje, men presset fra lovgivernes side, der gør, at sagsbehandlingen af børnesagerne ikke er af den ønskede kvalitet.

»Man vedtager nogle gode love, som man vil have, at kommunerne efterlever, men man presser samtidig også kommunerne rigtig meget økonomisk. Det er selvmodsigende at forlange, at kommunerne skal overholde den nye lovgivning, samtidig med at de skal overholde de stramme budgetter og aftaler,« siger Anne Jørgensen, formand socialrådgiverne i Region Syddanmark, til dr.dk.

Allerede mandag begynder arbejdet ifølge dr.dk med at få overblik over og forståelse af politikernes ønske omkring serviceniveauet på sagerne.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip