91 bosættelser modtager nu støtte fra Israel

Israel udvider antallet af jødiske bosættelser, der modtager finansiel støtte, med seks, således at 91 bosættelser nu er at finde på en national prioriteringsliste.

En højtstående palæstinensisk embedsmand fordømmer beslutningen og kalder det en hindring for de fredsforhandlinger, der blev genoptaget for en uge siden efter stilstand de seneste tre år.

- Vi fordømmer denne handling, siger Nabil Abu Rdainah, der er talsmand for den palæstinensiske præsident, Mahmoud Abbas.

Han anklager Israel for at "lægge hindringer i vejen for forhandlingerne om fred".

De 91 bosættelser ligger på den besatte Vestbred, hvor palæstinenserne søger at etablere en uafhængig stat.

De er en del af en længere prioriteringsliste på omkring 700 grænsebyer og bosættelser, som kan modtage særlig støtte fra den israelske regering.

De fleste ligger enten ved Israels nordlige grænse til Libanon eller i syd, hvor de grænser op til nabolandet Egypten.

Disse bosættelser betegnes som ulovlige af Den Internationale Domstol i Haag og møder modstand fra størstedelen af det internationale samfund.

Den israelske præsident, Shimon Peres, har tidligere hyldet genoptagelsen af de længe fastlåste fredsforhandlinger med palæstinenserne og har sagt, at han håber på en afslutning på den "stormfulde situation" i Mellemøsten.

Den israelske fredsorganisation Peace Now har sagt, at Israel ved at udvide bosættelserne sætter "spørgsmålstegn ved, hvorvidt regeringen virkelig er klar til at forhandle i god tro".

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip