95 procent kvinder fortryder ikke, at de får en abort

Du risikerer at fortryde din beslutning, hvis du vælger en abort.

Sådan lyder et af argumenterne ofte, når skeptikere vil tale en kvinde fra at få foretaget en abort.

Men det passer på ingen måde, hvis man skal tro et nyt studie, der er udkommet i det videnskabelige magasin Plos One. Det er foretaget blandt 667 amerikanske kvinder, der har fået foretaget en abort.

Studiet har undersøgt, hvordan kvinder føler omkring deres beslutning om at få en abort – og hvordan deres følelser om valget påvirker dem over en treårig periode efter aborten.

Læs også: Ærlig mor træt af at forsvare sit valg: På disse punkter vil folk altid dømme dig

Kvinderne i studiet har alle fået foretaget en abort i perioden 2008 til 2010 og var i gennemsnit 25 år gamle, da studiet begyndte.

Kvinderne er efterfølgende blevet spurgt hver sjette måned, om de har oplevet følelser af fortrydelse, vrede, skyld eller sorg eller modsat lettelse og glæde over aborten.

53 procent af kvinderne følte, at beslutningen om at få foretaget aborten var svær eller meget svær, men hele 95 procent af kvinderne fortrød ikke deres valg efterfølgende. Langt de fleste følte derimod lettelser over deres valg.

Læs også: Hun lagde en annonce på nettet for at finde faderen til sit barn

Der var ingen forskel i svarene mellem de kvinder, der fik en abort tidlig i første trimester, og dem der fik den tæt på abortgrænsen. Argumentet om, at kvinder fortryder deres valg, når de får en abort, modsiges dermed af studiet.

Over tid oplever kvinderne desuden, at deres følelser og tanker omkring aborten bliver mindre. Det, der især får kvindenre til at tvivle på deres valg, er, når de ikke møder forståelse og støtte fra omgivelserne, lyder dele af konklusionen.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip