98 dage fra Newtown: Siden er 2.243 blevet skudt i USA

Skrevet af Holger Madsen

23/03/2013
Debatten om hvorvidt man skal stramme våbenloven i USA kører fortsat, og det forstår man godt når man ser disse nye tal. Den 14. december 2012 blev 27 mennesker brutalt skudt og dræbt af den 20-årige Adam Lanza på skolen Sandy Hook i byen Newtown. Ud over drabsmandens mor, mistede seks andre voksne og 20 børn livet, men de er langt fra de eneste ofre for skyderier i USA. Det viser en opgørelse som Huffington Post har lavet over antallet af skuddræbte i USA siden Newtovn. Selv om det altså blot er 98 dage siden, så har 2.243 mennesker i USA siden mistet livet som følge af skyderi. Det vanvittige tal dækker både over skuddrab, men også uheld med skydevåben, der har kostet mennesker livet. Alene ugen efter Newtown mistede over 100 livet som følge af brugen af skydevåben, og efter syv uger var tallet mindst 1.285. Og her små tre måneder senere er det altså nået op på 2.243 ofre. Huffington Post kommenterer tørt, at der er tale om en epedemi, der ikke viser tegn på at aftage.

Mest læste i dag

Debatten om hvorvidt man skal stramme våbenloven i USA kører fortsat, og det forstår man godt når man ser disse nye tal.

Den 14. december 2012 blev 27 mennesker brutalt skudt og dræbt af den 20-årige Adam Lanza på skolen Sandy Hook i byen Newtown.

Ud over drabsmandens mor, mistede seks andre voksne og 20 børn livet, men de er langt fra de eneste ofre for skyderier i USA.

Det viser en opgørelse som Huffington Post har lavet over antallet af skuddræbte i USA siden Newtovn.

Selv om det altså blot er 98 dage siden, så har 2.243 mennesker i USA siden mistet livet som følge af skyderi.

Det vanvittige tal dækker både over skuddrab, men også uheld med skydevåben, der har kostet mennesker livet.

Alene ugen efter Newtown mistede over 100 livet som følge af brugen af skydevåben, og efter syv uger var tallet mindst 1.285.

Og her små tre måneder senere er det altså nået op på 2.243 ofre.

Huffington Post kommenterer tørt, at der er tale om en epedemi, der ikke viser tegn på at aftage.