AaB afværger premiere-nedtur mod Horsens

17/07/2016

Oprykkerne fra AC Horsens var få minutter fra at få en drømmestart på deres nye Superliga-eventyr.

Men AaB fik udlignet til slutresultatet 1-1 kort før tid, da hjemmeholdets Markus Holgersson scorede på en nedfaldsbold.

AC Horsens så ellers ud til at nappe alle tre point, da den stærke midtstopper Bubacarr Sanneh i starten af anden halvleg bragte oprykkerne foran med et hovedstød tæt under mål.

AC Horsens var herefter flere gange tæt på at udbygge føringen, men udeholdet sparkede ikke mulighederne ind. André Bjerregaard ramte blandt andet stolpen.

AaB pressede i slutningen af kampen på for en udligning, men Lars Søndergaards tropper kunne ikke bryde Horsens-defensiven op, før det svenske nyindkøb Markus Holgersson efter 88 minutter fik prikket bolden i kassen.

Dermed afværgede nordjyderne en skidt start på den nye sæson.

Det lugtede ellers af mere end et enkelt point for AaB i begyndelsen af kampen. Hjemmeholdet startede spillemæssigt godt og kom ud med en voldsom energi og spilleglæde.

Kampens første fase blev generelt spillet i et højt tempo, og det førte til masser af muligheder til begge mandskaber. AaB kontrollerede spillet, mens AC Horsens konstant lurede på at slå kontra.

Hos AaB var det specielt den østrigske nyerhvervelse, Marco Meilinger, der imponerede i første halvleg.

Med flere elegante driblinger og solide indlæg var han en konstant trussel i AaB's offensiv, men de positive takter blev ikke udnyttet til mål.

Bo Henriksens Horsens-mandskab fik trods den mindre boldbesiddelse skabt de største chancer, og kun på grund af en række pragtredninger fra AaB-målmand Nicolai Larsen bragte oprykkerne sig ikke i front før pausen.

Oprykkerne fik til gengæld bolden sparket ind i anden halvleg, men det ene mål var akkurat ikke nok til en sejr.

AaB skal i næste spillerunde en tur til Randers. AC Horsens får besøg af Sønderjyske.