AaB-assistent overtager Hareides job i Malmø

Skrevet af admin

08/01/2016

Dagens topnyheder

Det bliver en dansker, der fremover skal sidde i det trænersæde, som Åge Hareide forlod for at blive dansk landstræner.

Malmö FF har nemlig købt Allan Kuhn fri af kontrakten med superligaklubben AaB, hvor han i en årrække har fungeret som assistent.

- Hans spilfilosofi er offensiv med stor boldbesiddelse, et hurtigt pasningsspil og en velorganiseret defensiv med højt pres, siger Malmös sportschef Daniel Andersson til klubbens hjemmeside.

- Desuden er han kendt for at være dygtig til at udvikle unge spillere, samtidig med at han skaber resultater. Det stemmer godt overens med MFF's strategi om at bygge holdet op fra bunden, lyder det fra Andersson.

Kuhn begynder i sit nye job 15. januar, hvor han overtager et hold, der efter to svenske mesterskaber i træk skuffede i sidste sæson, som endte med en femteplads.

- Jeg er ydmyg og stolt over at have fået chancen i en storklub som Malmö FF, siger Allan Kuhn selv.

- Under rekrutteringsprocessen er jeg blevet bekendt med Malmö FF's vision om, hvordan man vil udvikle sin fodbold, og jeg føler mig overbevist om, at jeg vil kunne tilføre klubben meget spillemæssigt i de kommende sæsoner.

- Jeg glæder mig til at komme i gang med at føre klubben mod nye titler, lyder det fra den bornholmske fodboldtræner.

Som aktiv spillede han i en årrække i Lyngby, men Kuhn er også et kendt ansigt i Sverige, hvor han sidst i karrieren optrådte tre sæsoner for Örgryte. Siden blev han assisterende træner i AaB under svenskeren Erik Hamrén.

Kuhns eneste erfaring med jobbet som cheftræner stammer fra tiden i FC Midtjylland, hvor han var i halvandet år mellem 2009 og 2011, inden han selv trådte tilbage.

Han angav dengang det store arbejdspres som årsag til beslutningen.

Siden 2011 har Kuhn været tilbage som andenviolin i AaB - først under Kent Nielsen og siden sommerferien som Lars Søndergaards højre hånd.

/ritzau/