AaB efter pokalsejr: Et niveau bedre end AGF

Skrevet af admin

26/02/2014

Dagens topnyheder

AaB gik fortjent videre til DBU Pokalens semifinale med onsdagens 4-1 sejr over AGF i kvartfinalen. AaB sad på spillet i store dele af kampen og skabte chancer til både fem, seks og syv mål.

Det blev dog kun til fire. Det første faldt allerede efter to minutter, da Nicolaj Thomsen fik sidste fod på nogle snævre AaB-kombinationer i det lille felt.

- Vi fik sat et rigtigt godt angreb op, og jeg blev spillet fri efter en flot detalje fra Kasper Risgård. Og så var jeg alene med deres målmand, fortæller Thomsen om sit tidlige mål.

Målet tvang AGF'erne frem på banen i forsøget på at udligne, men det var guf for de omstillingsstærke nordjyderne.

- Vi spillede en rigtig god halvleg. De forsøgte at presse os tilbage, men det virkede meget halvhjertet, og når hold spiller sådan mod os, plejer vi at være gode til at spille udenom presset, siger Thomsen og betoner især AaB'ernes pasningsspil som nøglen til sejren.

Thomsen spillede igen alle 90 minutter på banen, og den unge offensivspiller kunne se sit hold bringe sig afgørende foran 4-0, før Stephan Petersen reducerede kort før slutfløjt.

Målet til 3-0 stod Kasper Kusk for, og ligesom sin angrebskollega er han glad for, at nordjyderne nu er videre i DBU Pokalen.

- Det var en super kamp. Vi spillede rigtig godt. Når vi får plads at spille på, som i dag, så spiller vi for det meste godt. Der var meget plads i mellemrummene, som gjorde, at AGF kom til at løbe meget efter bolden, siger Kusk om sejren.

En sejr, som han havde forventet ville være sværere at opnå, men som bestemt var fortjent.

- Inden kampen havde jeg nok ikke regnet med, at vi ville vinde 4-1. Men som kampen skred frem, spillede vi et niveau bedre end AGF, så man kan ikke sætte noget på sejren, fortæller Kusk.

I semifinalen skal AaB op imod enten AC Horsens eller Vejle, som spiller kvartfinale lørdag den 15. marts.

/ritzau/