AaB er klar til pokalkvartfinale

30/10/2013

Superligaens nummer to, AaB, er helt som forventet klar til kvartfinalen i pokalturneringen, men nordjyderne var længe om at komme i omdrejninger mod FC Sydvest fra 2. division vest.

På stadion i Løgumkloster tog sønderjyderne nemlig føringen, da Ro Ingemann midtvejs i første halvleg scorede til 1-0 for det undertippede hjemmehold.

Under ledelse af træner Ulrik Pedersen, der har mange års superligaerfaring som spiller i OB og Silkeborg, formåede FC Sydvest at holde føringen frem til to minutter før pausen.

Da blev AaB's Patrick Kristensen tilkendt et straffespark, som midterforsvareren Kenneth Emil Petersen udnyttede ved at hamre bolden i mål via underkanten af overliggeren.

Minuttet senere gik det helt galt for hjemmeholdet. Anders K. Jacobsen bragte AaB i front efter et hjørnespark, og så kunne nordjyderne gå lettede til pause efter en besværlig første halvleg.

AaB fik det nemmere i anden halvleg, som holdet indledte med et hårdt pres. Der var heller ikke spillet mere end syv minutter, før angriberen Søren Frederiksen kunne øge til 3-1 og reelt afgøre kampen til favoritternes fordel.

Der stod da også AaB på resten af kampen, hvor Kent Nielsens tropper brændte flere store chancer mod en modstander, der efterhånden mistede håbet om at skabe sensationen.

Med sejren er aalborgenserne det tredje hold, der er klar til kvartfinalen. Allerede tirsdag aften spillede Hobro og Vejle Boldklub sig blandt de otte sidste hold i turneringen.