AaB-FCK: Fem anholdte - politiet roser tilhængeres opførsel

Skrevet af admin

30/11/2014

Dagens topnyheder

Nordjyllands Politi har anholdt seks personer i forbindelse med fodboldkampen mellem AaB og FCK, der spilles i Aalborg.

I forbindelse med større fodboldkampe optrapper politiet sædvanligvis den præventive indsats, og to personer blev søndag anholdt på en restauration i Aalborg, tre blev anholdt for tidligere forseelser, mens en blev anholdt efter kampen.

Generelt roste politiet dog fansene for den gode opførsel, de udviste forud for kampen. Det siger vicepolitiinspektør Poul Severinsen, der leder politiets indsats i forbindelse med kampen, i en pressemeddelelse.

- Det kan ikke undgås, at vi i enkelte tilfælde er nødt til at skride til anholdelse, når så mange mennesker er samlet til fodboldfest, men stemningen derude er god, og næsten alle fans opfører sig pænt. De er kommet for at se fodbold - ikke for at lave ballade, lyder det.

De to personer sigtes begge for at overtræde ordensbekendtgørelsen, blandt andet ville den ene ikke efterkomme politiets anvisninger, lyder det.

De tre personer anholdes derimod for tidligere forseelser. De blev anholdt på en rasteplads syd for Aalborg, da politiet stoppede to busser med fans fra FCK.

Under en fodboldkamp 13. september 2014 var de tre angiveligt involveret i et koordineret angreb mod såkaldte dialogbetjente fra politiet.

Under angrebet blev flere politibetjente udsat for slag og skub. Desuden blev der kastet diverse genstande mod politiet, som eksempelvis caféborde og flasker samt fyrværkeri.

En politibetjent blev ramt på halsen af en jernstang, ligesom en anden betjent blev ramt på benet af et cafébord, som blev kastet på hende.

Den politibetjent, der blev ramt på halsen, blev efterfølgende indlagt på hospitalet til observation.

Siden har Nordjyllands Politi sammen med Københavns Politi efterforsket sagen, og det er lykkes at fastslå identiteten på i alt 14 gerningsmænd, og det er altså tre af disse, der søndag blev anholdt.

En af de anholdte - en 23-årig mand - blev sigtet for både vold tjenestemand og for grov forstyrrelse af den offentlige ro og orden.

De to øvrige anholdte - en 24-årig mand og en 21-årig mand - blev sigtet for grov forstyrrelse af offentlig ro og orden. Alle tre mænd, der stammer fra Københavns-området, er desuden tildelt karantæne. Søndag aften er de løsladt igen.

/ritzau/