AaB fortsætter sin kurs mod toppen med sejr i Brøndby

29/11/2015

AaB fortsætter kursen mod toppen i Alka Superligaen og sender samtidig Brøndby længere væk fra den.

Det er status efter de holds søndagsmøde på Brøndby Stadion, som AaB vandt 2-0 på mål af Thomas Enevoldsen og topscorer Lukas Spalvis. Det var nordjydernes fjerde sejr på stribe.

Samtidig var det Brøndbys første nederlag i otte kampe. Det seneste faldt pudsigt nok også mod AaB.

AaB er dermed oppe på 31 point for 17 kampe og avancerer til andenpladsen foran FC Midtjylland i kraft af bedre målscore. FC København har 32 point, men FCK og FCM har en kamp til gode. Deres indbyrdes møde søndag aften er udsat grundet storm.

Dermed kan AaB få lov at sole sig i succesen søndag aften. AaB spillede en klog kamp og var lynende effektiv, når chancerne bød sig. Omvendt var Brøndby klart mest på bolden, men havde ingen idéer til at bryde nordjydernes defensiv op.

Allerede ved pausen var AaB på sikker sejrskurs foran med 2-0. Thomas Enevoldsen sendte AaB i front efter 25 minutter, da han i helt fri position fik lov til at heade et indlæg fra venstre i nettet.

Det var Enevoldsens ottende sæsonscoring i 16 kampe, hvilket er ganske imponerende for en ikke decideret angriber.

Alligevel står han klart i skyggen af Lukas Spalvis, der er suveræn topscorer for hele Superligaen.

Seks minutter før pausen var han på pletten for 14. gang i sæsonen. Igen lod Brøndbys opdækning meget tilbage at ønske, og Spalvis havde tid til at tæmme Frederik Børstings indlæg fra højre side, inden han udplacerede Frederik Rønnow til 2-0.

I den anden ende skabte Brøndby intet i første halvleg. Brøndby-træner Thomas Frank havde placeret den sædvanlige spydspids Teemu Pukki på bænken efter et par anonyme optrædener fra angriberen.

I stedet optrådte Johan Elmander i startopstillingen for første gang i denne sæson. Svenskeren arbejdede som altid godt, men hans bedste forsøg fra en spids vinkel kunne ikke overliste Nicolai Larsen i målet.

Fra starten af anden halvleg blev Elmander suppleret med Pukki i angrebet, og midtvejs i anden halvleg kom også Ronnie Schwartz på banen for at intensivere Brøndbys pres.

Det lykkedes i perioder, hvor AaB blev presset hårdt tilbage og måtte fokusere på ren overlevelse.

Kort efter Schwartz' indhop kom hjemmeholdets farligste angreb, da Thomas Kahlenberg sparkede bolden på trekantsammenføjningen.

Men det var, som om det mislykkede forsøg tog den sidste tro fra Brøndby-spillerne.

I de sidste 20 minutter havde AaB succes med at trække tempoet ud af opgøret, og Brøndby fik aldrig bragt spænding ind i slutfasen.