AaB genfinder guldformen med sejr over FCM

26/07/2014

De forsvarende danske mestre, AaB, genfandt mesterskabsformen lørdag, da de slog FC Midtjylland med 2-0 på hjemmebane. Målene blev scoret af Anders K. Jacobsen og Nicklas Helenius, begge i anden halvleg.

AaB og FC Midtjylland kæmpede i sidste sæson i toppen af Superligaen. Dengang trak nordjyderne sig sejrsrigt ud af duellen, og sådan gik det også i dag.

Kampens første mål blev scoret af Anders K. Jacobsen. AaB’s venstre back Jakob Ahlmann slog et godt indlæg ind i feltet, hvor Jacobsen bragte de forsvarende danske mestre i front.

Nicklas Helenius gjorde comeback på Nordjyske Arena, og her skulle han blot bruge et enkelt minut på banen, før han havde fået netmaskerne til at blafre, som så mange gange tidligere.

Målet blev scoret på et straffespark, som så tyndt ud. Helenius spillede Anders K. Jacobsen fri i feltet, hvorefter Francis Dickoh tacklede angriberen. Jacobsen faldt let til jorden, men straffesparket blev dømt, og Helenius fik et drømmecomeback på sin nye hjemmebane.

AaB startede sæsonen i sidste weekend, hvor de måtte nøjes med et point mod Sønderjyske. Derfor var lørdagens sejr en stor forløsning for de forsvarende danske mestre.

Begge hold havde svært ved at få kvalificerede afslutninger på mål, men AaB havde et par gyldne minutter fra det 63. til det 65. minut, hvor de sikrede sejren.

Helenius var ikke den eneste spiller, der gjorde comeback på Nordjyske Arena. Thomas Enevoldsen var også tilbage efter fem år i hollandsk og belgisk fodbold. Den tidligere landsholdsspiller var en af sit holds bedste, og havde flere gode aktioner i kampen.

FC Midtjylland startede sæsonen i sidste weekend med en flot sejr på hjemmebane mod Brøndby, men de kunne ikke fortsætte de flotte takter, og måtte se sig besejret af et bedre hold på dagen.