AaB giver Kent Nielsen en sejr i afskedsgave

Skrevet af admin

07/06/2015

Mest læste i dag

Træner Kent Nielsen kan glæde sig over en fin afslutning på fem succesrige år i AaB, efter at hans detroniserede danske mestre søndag eftermiddag besejrede FC Nordsjælland med 1-0 på sidste spilledag i Alka Superligaen.

Dermed slutter AaB på femtepladsen efter en svingende sæson, hvor holdet leverede sine bedste præstationer i Europa League og skuffede en smule på de hjemlige baner.

Midterforsvareren Kasper Pedersen stod for sejrsmålet på Nordjyske Arena, da han med et flot skud hamrede bolden i nettet 20 minutter før tid.

På forhånd var kampen en direkte duel om femtepladsen, hvilket har betydning for antallet af præmiekroner, der efter sæsonen ruller ind på klubbernes bankbøger.

Samtidig lurede der for begge hold en risiko for at ryge helt ned på syvendepladsen og dermed få en hjemmekamp færre i næste sæson, hvis Hobro samtidig slog FC København i Telia Parken.

Derfor tog både nordjyder og nordsjællændere opgaven seriøst og jagtede sejren, og kampen stod længe og vippede, indtil Kasper Pedersen tordnede bolden ind bag en chanceløs David Jensen i FC Nordsjællands mål.

FC Nordsjælland tog naturligt nok initiativet derefter og forsøgte at sætte hjemmeholdet under pres, men AaB'erne trak sig tilbage, levede på sporadiske kontrastød og havde forholdsvis let ved at holde nordsjællænderne væk.

Kent Nielsen, der efter sommerferien tager over i OB, kan se tilbage på et yderst vellykket ophold i Aalborg.

Han overtog en klub på randen af konkurs og i overhængende nedrykningsfare og bragte den tilbage i toppen af dansk fodbold - kulminerende med "the double" i sidste sæson.

/ritzau/